Fordele & Ulemper

 • Danmarks bedste 3G netværk
 • Stabil og hurtig forbindelse
 • Mulighed for trådløs router
 • Mulighed for tilkøb af ekstra data pakker
 • Trustpilot scoren kunne være bedre
 • Kun 2 standard abonnementer at vælge imellem
Gå til udbyder

3 stammer tilbage fra starte af 2000, hvor Hutchison Whampoa Limited indgik et samarbejde med det svenske investeringsselskab Investor AB. Sammen gik de på jagt efter 3G-licenser i Danmark, Sverige og Norge og i 2003 kunne mobilselskabet 3 gå i luften i Danmark.

I dag har 3 hovedkontor i København, og beskæftiger pt. over 750 medarbejdere, har over 800.000 kunder og eksisterer i 9 lande.

3 startede ud med at satse hårdt på deres 3G mobile bredbånd, hvilket også betyder, at 3 i dag har Danmarks bedste 3G mobile datanetværk.
I løbet af 2012, forventer 3 at kunne opgradere deres netværk til 4G/LTE.

I denne anmeldelse af 3 mobilt bredbånd har vi valgt at fokusere på:

 • Hvilke løsninger tilbyder 3?
 • Kan man få mere data?
 • 3 er fantastiske til trådløse routere indenfor mobilt bredbånd
 • Dækning med 3 mobilt bredbånd
 • Kundernes bedømmelse
 • Vores endelige vurdering

3 Mobilt bredbånd – Se de forskellige løsninger?

3 sælger mobiltelefoner og tilbyder abonnementer dertil, desuden har de længe haft en stor satsning inden for mobilt bredbånd, hvilket også betyder at 3 helt fra starten har været et af de bedste valg når det kom til mobilt bredbånd.

Efter 3 modtog deres 3G licens, har de gjort alt for at været de første og har derfor satset stort på at etablere et god netværk inden for 3G.

Når det kommer til mobilt bredbånd har 3 pt. 2 forskellige abonnementer at vælge imellem:

 • 32 Mbit download, 5 Mbit upload og 1GB data
 • 32 Mbit download, 5 Mbit upload og 10GB data

Begge abonnementer er stort set ens, den eneste forskel er den inkluderede mængde data.

Som en ekstra service sælger 3 ekstra data pakker, dvs. Hvis du har behov for mere data end det der er inkluderet i dit abonnement kan du tilkøbe dette.

Ekstra data som tilkøb

 • 1GB ekstra data
 • 5GB ekstra data
 • 10GB ekstra data

Når du først er kunde og har valgt et abonnement, kan du logge ind på ”Mit 3” og til vælge ekstra data. Har du fx allerede abonnementet med 10GB data og vælger du 10GB ekstra får du således 20GB data til forbrug hvor måned.

Trådløs router til mobilt bredbånd

Med mobilt bredbånd fra 3 har du  mulighed for at vælge et modem, som tilsluttes USB porten i din computer. Er I flere, som skal være online på samme tid, så har du også mulighed for at vælge en såkaldt WebCube.

WebCube er en enhed, som blot skal tilsluttes stikkontakten, indsættes et sim-kort og så kan op til 5 enheder være på internettet samtidigt.

Det smarte med WebCube er, at enheden blot skal tilsluttes en stikkontakt, hvilket betyder, at du kan tage den med i sommerhuset, dele den med andre i husstanden og ikke blive begrænset af det enkelte modem.

Det skal dog bemærkes, at der maks. kan tilsluttes 5 enheder på samme tid, men bestemt en god løsning og et godt alternativ til almindeligt bredbånd, hvis du har et lille forbrug.

Med flere brugere på internetlinjen, så er det også værd at holde ekstra øje med ens forbrug. 5 brugere kan hurtigt bruge 10 GB data, hvis der bliver surfet meget på fx YouTube.

Hvordan er dækningen med 3 mobilt bredbånd?

3 er flere gange blevet kåret til at have Danmarks bedste mobile datanetværk.

Som en af de få internetudbydere gør 3 rent faktisk opmærksom på, at den angivne 32 Mbit hastighed er den tekniske standard og ikke den hastighed du kan forvente.

I et 32 Mbit netværk skriver 3, at du kan forvente en hastighed på mellem 4-22 Mbit/s.

4G mobilt bredbånd på vej i 2012

3 er et af de selskaber der vandt en 4G licens, hvilket også betyder at de har planer om at øge hastigheden yderligere, dette kræver dog en opdatering af deres master rundt omkring i landet.

Den næste hastighed 3 forventer at have klar er 42 Mbit, herefter 84 Mbit og til sidst skulle hastigheden komme helt op på 150 Mbit.

3 har valgt ikke at være de første med disse hastigheder, men i stedet satse på et stabilt netværk, som holder kvaliteten. 3’s plan er først at udvide deres netværk, når størstedelen af Danmark er dækket med de høje hastigheder.

Hvad mener kunderne om 3?

På trustpilot giver kunderne selskabet 4,4 ud af 10 mulige stjerner, hvor over 1200 kunder lavet en anmeldelse af 3 mobilt bredbånd.

Denne score er ikke synderlig god, men 3 har i forbindelse med opgradering af master haft lidt udfald i deres mobil abonnementer, hvilket har skabt en del utilfredse kunder. Rigtig mange af klagerne er vedrørende kundeservice og ikke mht. det faktiske produkt.

Det er dog hamrende ærgerligt, at denne score er så lav, og hvis du allerede nu forudser, at du ikke kan løse mange af dine problemer uden support, så er Telmore mobilt bredbånd måske et bedre valg. De har branchens bedste TrustPilot.dk score.

Skal jeg vælge 3?

Hvis du er på udkig efter mobilt bredbånd er 3 mobilt bredbånd et godt valg. 3 er en af de få udbydere, som tilbyder  en trådløs router til mobilt bredbånd hvilket gør at du kan have op til 5 enheder tilsluttet internettet på samme tid.

 

Bredbånd produkter fra 3

  • Hastighed Download/upload
  • Samlet pris Over 6 mdr.
  • Månedligt Abb.
3

3 er flere år i træk blevet kåret til at have Danmarks bedste mobile 3G netværk, hvilket betyder at du i det meste af landet vil opleve en hurtig og stabil forbindelse selvom der er tale om mobilt bredbånd.

Desværre kunne deres trustpilot score godt være en smule bedre, det skal dog siges at den er meget præget af 3’s mobilkunder og ikke mobilt bredbåndskunder.

TrustPilot Score: . af 10

 1. star
 2. star
 3. star
 4. star
 5. star

bredbaandsluppen_new Score:

af 10

 1. star
 2. star
 3. star
 4. star
 5. star

4 kommentarer

 • John Thøfner  -  reply 16/12/2012 den 16:24

  Hej 3
  Jeg har fra den 16-7-2012 haft abonnement på 3 mobil bredbånd 10 gb.

  men jeg oplever kun hastighed på 91 kbi på downlote
  og 1198 på uplote.
  der er langt op til lovet 10 gb
  Jeg bor på Sandvig Kohave 2, sandvig
  4735 Mern

  • Christian Hahn  -  reply 17/12/2012 den 16:33

   Hej John,

   Har du prøvet andre selskaber på din adresse?
   Og har du prøvet om det er hurtigere hvis du befinder dig udendørs, i så fald kan en 3G forstærker muligvis bruges.

   Hvis du har en smartphone så burde du også kunne vælge en udbyder manuelt, og her kan du så prøve at vælge de forskellige udbydere og teste forbindelsen og se hvilken udbyder der har bedst forbindelse hos dig.

   Mvh.
   Christian

 • Christian Wiese  -  reply 27/12/2012 den 22:33

  Hej !

  Jeg har idag haft en spøjs oplevelse med 3 – de sidste 14 måneder har jeg været kunde hos 3, med mobilt bredbånd, det har funget uden problemer på dels min bopæl i Sorø og i mit sommerhus i Næsby Strand – kort før fredag 21/12 tager vi i sommerhus og mister både forbindelse på telefoner (også 3) og internetforbindelsen, besøger 3 i Slagelse som siger at de er opmærksomme på et problem med en sender i Svendstrup – OK, fint – bliver nok klaret igen – 27/12 kører vi til Slagelse i anden forbindelse og stiller spørgsmålet til en ny sælger hos 3, han undersøger og taler med deres serviceafdeling der konkluderer at vi i praksis aldrig skulle have haft signal på sommerhusadressen !! men et nyt simkort til tlf. kunne måske hjælpe, så det blev udskiftet – da vi så kommer tilbage til sommerhuset fungerer det hele fint !! dvs. 2 gamle og det nye simkort – Er det fortsat 3 jeg skal vælge som udbyder hvis jeg skal være sikker på at få signal fremover ?? når de nu ikke er klar over at de godt kan levere ? eller er der andre leverandører der kan det samme, vi har afprøvet telenor, den hakker meget på internettet, TDC vil end ikke levere til adressen, der er ikke dækning iflg. dem.

  • Christian Hahn  -  reply 28/12/2012 den 09:49

   Hej Christian,

   Hvis det virker nu ser jeg ingen grund til at ændre på tingene.
   Men begynder det at lave problemer igen, så kan du overveje at skifte selskab, evt. kan du prøve at låne mobilt bredbånd hos Telia, og se om det virker.

   Hos de fleste udbydere kan du få lov at låne det med hjem for at se om det rent faktisk virker, inden du køber det.
   Kræver dog at de har en fysisk butik.

   Mvh.
   Christian

Tilføj en kommentar