Fordele & Ulemper

 • Stort og anerkendt selskab
 • Du får gratis adgang til over 15 mio. musiknumre med TDC Play
 • Du har mulighed for at få en samlet løsning med bl.a. Telefoni, Bredbånd og TV
 • Du kan kun vælge 20 Mbit bredbånd
Gå til udbyder

TDC er Danmarks ældste internetudbyder, og stort set alle danskere kender dem. TDC har både en masse fordele ved at være en af de største internetudbydere, men også bestemt en masse ulemper. 

TDC har en klar vision om at blive Europas stærkeste teleselskab, som altså strækker sig udover Danmarks grænser i modsætning til flere af de danske selskaber der ellers holder sig til Danmark.

I denne TDC anmeldelse kigger vi nærmere på:

TDC bredbånd – Se hvilke produkter som de tilbyder?

TDC tilbyder en lang række produkter. Alt lige fra bredbånd, mobilt bredbånd, telefoni, mobiltelefoni, Tv, hosting mm. De har haft stort fokus på private, men inden for de senere år har meget af deres fokus været på erhvervslivet, hvilket også kan ses på deres produktudvalg, når det kommer til ADSL bredbånd.

TDC tilbyder i skrivende stund kun én bredbåndshastighed:

Der er altså ikke så meget at rafle om, når det kommer til bredbånd hos TDC. Med mindre at det er erhverv, hvor du har en række andre muligheder.

Mobilt bredbånd hos TDC

Ønsker du mobilt bredbånd hos TDC, så kan du vælge imellem fem forskellige produkter:

 • 32/1 Mbit, 200 MB
 • 32/1 Mbit, 1 GB
 • 80/5 Mbit, 10 GB (4G)
 • 80/5 Mbit, 25 GB (4G)

TDC tilbyder altså både 3G og 4G produkter, hvor 80/5 Mbit forbindelsen kører på 4G netværket. TDC er ikke de billigste på markedet med deres mobile bredbånd, men til gengæld har de et stort og landsdækkende netværk.

TDC har desuden lige vundet den seneste runde indenfor salg af 4G frekvenser. Det kan derfor godt forventes, at TDC udbygger deres 4G mobilt bredbåndsnetværk voldsomt i den nærmeste fremtid.

Hvad er kundernes bedømmelse af TDC?

TDC er elefanten af bredbåndsudbydere i Danmark og trods de mange år på markedet får de ikke så god en karakter fra kunderne.

På hjemmesiden TrustPilot.dk får TDC en score på 4.0 ud af 10 stjerner. Her har over 1.400 kunder skrevet en TDC anmeldelse om selskabets mange produkter, kundeservice og teknikere. Det er dermed ikke kun deres bredbåndsprodukter, som er anmeldt.

Mange af de lave karakterer kommer fra kunde erfaringer, der har haft en dårlig oplevelse med forsinket installation, forkerte regninger og dårlig forbindelse.

Bredbånd og meget andet

Sammen med bredbåndet leverer TDC også automatisk deres musiktjeneste Play, som er en tjeneste der giver dig gratis adgang til musik online.

Du kan desuden vælge TV, telefoni, mobiltelefoni og mobilt bredbånd sammen med dit abonnement på bredbånd.

TDC har overdraget deres fibernetforbindelser til tjenesteudbydere som Waoo og deres egen Yousee. Vil du være fibernetkunde hos TDC sker det altså gennem disse udbydere. Fibernettet giver mulighed for meget hurtigere internethastigheder, men kræver som regel en dyr installation af fibernetkabler til din adresse.

Fremtidens bredbånd op til 100Mbit/s

TDC er i gang med at tilslutte fibernet til deres små samlecentraler, hvilket giver væsentligt højere bredbåndshastigheder i fremtiden.

Ny teknologi gør det muligt at få hurtigt bredbånd på op til 100Mbit/s gennem de gamle kobberledninger, begrænset af hvor langt væk man bor.

Det betyder, at man i fremtiden ikke behøver at installere fibernet ud til sit eget hus for at få hurtigt internet. Hvis det er på den central, man får sit bredbånd fra, kan man stadig få det enormt hurtige internet.

For de kunder, der bor op til 400 meter fra en central med fibernet kan bredbåndet i fremtiden komme op på 100 Mbit/s. Bor man op til en kilometer væk vil det ’kun’ nå op på omkring 40 Mbit/s.

TDC sidder på ledningerne

TDC var den eneste udbyder af telefoni indtil markedet blev liberaliseret i 1996. På grund af en EU bestemmelse, som havde satte frist for liberalisering af telemarkedet i 1998.

Derfor ejer TDC de kobberledninger, som både fastnettelefoni og internet løber gennem. I de fleste tilfælde lejer de andre bredbåndsudbydere sig ind på TDC’s net.

Hvad betyder det for kunderne? Der findes tilfælde, hvor kunder hos andre udbydere har haft svært ved at nå den ønskede internethastighed. Men når de har skiftet til TDC er det gået væsentligt hurtigere.

TDC udlejer både udstyr på centralerne og kobberledninger. Hvis TDC har en central med noget gammelt og noget nyt udstyr, er det en mulighed – vi ved ikke reelt om det kutymen – at de selv bruger det nye udstyr og lejer det gamle udstyr ud.

Det gamle udstyr kan ikke nå samme hastighed som det nye, og derfor vil kunden med det andet selskab få lavere hastighed end med TDC.

Vores vurdering af TDC

TDC er typisk ikke den bedste løsning, hvis du bare er ude efter bredbånd. Ønsker du derimod at samle flere af dine løsninger ét sted, så er TDC et oplagt valg. Du kan vælge at sammenlægge alle dine løsninger hos én internetudbyder, hvilket mange brugere er glade for.

Men ønsker du derimod lidt mere fleksibilitet, og er du i tvivl om hvilken hastighed du skal vælge så vil vi anbefale at du kigger på et af de andre selskaber, da de tilbyder dig flere forskellige hastigheder inden for bredbånd.

En fordel ved at vælge TDC er, at de kører på deres eget kobbernet, og derfor har de mulighed for at supportere og servicere dig lidt mere end de andre selskaber i og med at de selv har adgang til de forskellige centraler, hvor andre selskaber typisk har en aftale om at TDC ordner problemerne for dem.

Bredbånd produkter fra TDC

  • Hastighed Download/upload
  • Samlet pris Over 6 mdr.
  • Månedligt Abb.
TDC

TDC tilbyder ikke længere forskellige hastigheder, men har kun én løsning – 20/2 Mbit.

Lav service rating hos TrustPilot.

TrustPilot Score: . af 10

 1. star
 2. star
 3. star
 4. star
 5. star

bredbaandsluppen_new Score:

af 10

 1. star
 2. star
 3. star
 4. star
 5. star

5 kommentarer

 • Henrik Nielsen  -  reply 31/07/2012 den 15:00

  Din besked Hvem ejer firberkabler der ligger i Aggebovej 3450 Allerød, hvis jer, hvad koster det at få det bragt ind i huset ?

  • Andreas Lolk // BredbaandsLuppen.dk  -  reply 31/07/2012 den 17:26

   Hej Henrik,

   Du skal viderestille dit svar direkte til TDC på TDC.dk. Vi har bare lavet en anmeldelse af TDC, og TDC kigger ikke aktivt igennem kommentarerne her på siden.

   Mvh. Andreas

 • Frank  -  reply 25/09/2012 den 11:44

  TDC er ikke det billigste produkt på markedet, men det virker altid..! Hometrio løsningen er iøvrigt ret fed med gratis film og jyllandsposten på tv til morgenkaffen. Min nabo har Boxer tv og skyline. Skyline er lukket og boxer fryser og pixelerer på skærmen. Alt i alt er jeg ret godt tilfreds, eneste anke er at man hos TDC ikke kan få en højere upload hastighed.

 • Dit navn Torben Petersen  -  reply 08/10/2012 den 00:58

  Din besked
  Som folkepensionist er mit kendskab til IT noget begrænset,men på det seneste har jeg ofte været ude for, at jeg har svært ved at komme på nettet. Min udbyder er TDC. Er her hjælp at hente? Jeg bor på Bornholm

  Vh
  Torben P.

  • Christian Hahn // BredbaandsLuppen.dk  -  reply 08/10/2012 den 08:36

   Hej Torben,

   Desværre kan vi ikke yde direkte support eller fortælle hvad der galt, her skal du have fat på TDC’s support, da de kan gå ind og tjekke din linje.
   Men overvejer du derimod at skifte udbyder vil vi selvfølgelig meget gerne hjælpe dig med at finde en ny udbyder som du bliver tilfreds med.

   Mvh.
   Christian

Tilføj en kommentar