Bedste trådløse router til 3G eller 4G mobilt bredbånd

Router til mobilt bredbånd - 3G og 4G

Vi er vant til at kunne være flere computere på nettet samtidig på vores fastforbundne bredbåndsforbindelse, men kan det egentlig også lade sig gøre via mobilt bredbånd? Vi har set nærmere på sagen.

Det diskuteres for tiden, om det er en god idé at skifte sit fastforbundne bredbånd ud med en mobil bredbåndsforbindelse på samme måde, som mange har skiftet fra fastnettelefoni til mobiltelefoni.

En af de store hurdles for skiftet til mobilt bredbånd er imidlertid, hvis man skal betale et helt abonnement til hver enkelt internetbruger i husstanden, da det hurtigt kan blive en dyr fornøjelse.

Heldigvis er der efterhånden kommet en del brugbare trådløse routere til mobilt bredbånd på markedet, så det nu er muligt at betale for ét mobilt bredbåndsabonnement og så fordele signalet via routeren til alle de øvrige medlemmer i familien.

Trådløse routere til mobilt bredbånd

Routere til mobilt bredbånd er en smule anderledes end almindelige routere og kaldes enten usb-router, hsdpa-router eller umts-router. For at kunne fungere til mobilt bredbånd skal det være muligt at sætte enten dit sim-kort eller dit usb-modem i routeren.

Bemærk, at det ikke er alle routere med en usb-port, der er i stand til at modtage internetsignaler fra dit usb-modem, hvis det sættes direkte i routeren. På en del almindelige routere er denne usb-port ikke forberedt til internetsignaler, men blot til sammenkobling af diverse enheder.

Samtidig er det ikke alle usb-modems, der understøtter direkte sammenkobling med en router, så dette bør du undersøge hos din udbyder af mobilt bredbånd, inden du investerer i en usb-router.

Det er muligt at få routere til mobilt bredbånd, der understøtter både 3G- og 4G-signaler, hvilket normalt vil være beskrevet under routerens specifikationer.

Bestil usb-router sammen med dit mobile bredbånd

Som ovenstående viser, er der en hel del at holde styr på, når den trådløse router til mobilt bredbånd skal bestilles. Det sikreste er derfor at kontakte din udbyder og få dem til at levere en trådløs router med i købet, når du bestiller dit abonnement.

Mange udbydere er begyndt at få øjnene op for danskernes lyst til at dele deres mobile bredbånds-abonnementer med hinanden, og det er muligt at få rigtig gode trådløse routere med fra de officielle teleselskaber.

Især Telia og 3 er langt fremme på området for routere til mobilt bredbånd, og deres B593-u12-router er bestemt fuldt ud tilfredsstillende for langt de fleste brugere af mobilt bredbånd i Danmark.

B593-u12 understøtter såvel 4G, som 3G og EDGE-signaler med en hastighed op til 80/40 Mbit/s og så har de færreste vist behov for mere lige for tiden. Samtidig kan op til 32 brugere benytte WiFi’en på en gang, og de kan være helt op til 100 meter væk fra routeren.

Der er flere andre gode bud på trådløse routere til mobilt bredbånd – bl.a. den æstetisk vellykkede WebCube fra Huawei – men fælles for de fleste er, at de endnu ikke understøtter 4G-signaler, hvilket vel efterhånden må anses som et must, hvis du vil fremtidssikre bare en lille smule.

Mobilt WiFi

Vil du være helt fri for kabler, skal du vælge en mobil WiFi-router, der fungerer på samme måde som, hvis du opretter et hotspot fra din smartphone.

En mobil WiFi-router har også nogenlunde samme størrelse som en smartphone og kan altså tages med overalt sammen med dit mobile bredbånds-abonnement.

Ift. routere, der er forbundet til el-nettet kan mobile WiFi-routere som regel understøtte lidt færre brugere, men ellers er de fuldt ud konkurrencedygtige. Som ved mobiltelefoner og bærbare computere er der selvfølgelig en batterilevetid at holde øje med, men 6 timers uafbrudt surfen er absolut ikke uopnåeligt.

Telia og Call Me sælger p.t. en Huawei E589u-12 mobil WiFi-router, der understøtter 4G-signaler og bestemt skulle være tilstrækkelig til at kapere hastighederne på det mobile bredbåndsmarked i dag.

Begrænsninger for deling af mobilt bredbånd

Selv om det således er fuldt ud muligt at dele sin mobile bredbåndsforbindelse med andre i husstanden, så resterer der fortsat adskillige problemer, inden mobilt bredbånd fuldstændig kan overtage fra en fastforbundet bredbåndsforbindelse.

Første og fremmest er hele tanken med mobilt bredbånd, at det er fleksibelt og kan tages med overalt. Problemet med det ligger i, at tager du dit mobile bredbånd væk fra hjemmet, så har resten af husstanden ingen internetforbindelse imens – ligegyldigt hvor god en mobilt bredbånds-router du har investeret i.

Et andet problem, der bliver ved med at hjemsøge de mobile bredbåndsabonnementer, er den begrænsede mængde dataforbrug. Et gennemsnitsabonnement på mobilt bredbånd indeholder i dag omkring 10 GB dataforbrug, og hvis du deler det mellem en 2-3 brugere, så er der pludselig ikke meget tilbage til hver.

Tænk f.eks. på, hvis konen lige streamer en Netflix-film i HD til godt 2 GB i timen. Det skal ikke ske ret mange gange på et 10 GB-abonnement, før I sidder tilbage med en 120 Kbit/s-forbindelse…

Hvad kigger vi efter?

 • Månedlige pris
 • Pris over 6 mdr.
 • TrustPilot Score og generel tilfredshed
 • Kundeservice
 • Dækning
 • Internethastighed
Fordele ved BredbåndsLuppen
 • 100% uafhængig
 • Få gratis hjælp til valg af hastighed
 • Sammenlign priser fra de største internetudbydere

Stil dit spørgsmål og få svar i dag

Behovsafdækning, bedre signal, dækning, tilbud og meget mere bliver svaret hver dag.

 • Kl. 7:37 d. 4/01-2015

  Peter skovgaard

  Hej jeg har købt en AirPort Express i dag jeg har en iPhone 4 og en iPad og mobilbredbånd (50g) fra TDC. I Fona sagde han routeren sku’ ha strøm og så var den “hjemme” når jeg opsætter den på mine enheder virker wi fi ikke der mangler en enhed. Ved jeg er en klovn til den slags,hvad kan jeg gøre?
  Vh Peter

 • Kl. 11:36 d. 24/11-2014

  simon kollerup

  hej, har pt mobilt bredbånd hos telia da de er de eneste som kommer tæt på mit data behov (500gb) men nu da tdc er kommet op på 200gb i deres abonnementer overvejer jeg at købe 3 datakort fra dem istedet for da telia kun levere 3g her hvor jeg bor og tdc kan levere 4g istedet, men hvilken router er den bedste på markedet til en rimelig pris (under 1000kr), den skal have mulighed for at sætte sim kort direkte i samt minimum 1 ethernet udgang da jeg bruger et kabel i en xbox

 • Kl. 8:31 d. 18/08-2014

  Oliver

  Hej jeg bruger et mobilt bredbånd og jeg ville høre om det er muligt at dele internet fra den til min playstation 4 :) jeg ved ikke om sådan et spørgsmål må stilles her, men nu prøver jeg :)

 • Kl. 3:40 d. 7/06-2013

  Frans Josef Meyer

  Hej Tobias,

  Huawei B593 sælger de fleste mobil selskaber – men også fx dustin.dk
  Den vil jeg anbefale.

  http://www.3.dk/Privat/Kundeservice/Hjaelp-til-mobilt-bredbaand/Routere/Huawei-B593/#Installation
  Den fungere både med 3G og 4G.
  Den har indbygget MIMO ant. til mobil data, og wifi ant. til brugerne.

  Dertil kan du tilkoble ekstern ant. på mobil datadelen

  Bedst er det hvis du bruger en passende MIMO ant – som fx:
  http://www.dustin.dk/product/5010657070/poynting-panelantenn-xpol-mimo-9-dbi-650-2700-mhz/

  God ant. er kritisk – og der kommer alle USB modems til kort.
  Men start med en B593 og prøve den uden ext. ant. – idet de indbyggede ant. i den er en del bedre end hvad som helst, et usb modem, med indbygget ant. kan byde.

  Og husk: GSM konceptet servicere den, med det bedste signal fremfor andre, først.

  /Frans
  IT Arkitekt

 • Kl. 11:31 d. 18/04-2013

  Tobias Hammer

  Hvor er det fedt, at du gennemgår tingene så godt som du gør! Hvor kan jeg finde en god router, der kan virke til et oister mobilt bredbånd simkort?

  Mvh.
  Tobias
  Hammer Køreskole

  • Kl. 5:06 d. 18/04-2013

   Andreas Lolk

   Hej Tobias,

   Jeg kan anbefale, at du bl.a. kigger på BedreSignal.dk. De har masser af gode modemmer.

 • Kl. 4:19 d. 8/04-2013

  Henrik Grønnemose

  Vores sommerhus ligger desværre på et sted, hvor der er ringe mobildækning. Dog kan vi med vores mobile bredbånd få fuld forbindelse hvis vi står et bestemt sted på teressen og det er godt vejr. Jeg tænker at en ruter til sim-kort måske har en bedre antenne indbygget end antennen på en mobil bredbånds dongel, således at det også var muligt at få fuld forbindelse i knap så godt vejr. Er den antagelse rigtig eller går det ud på et. Jeg har utroligt svært ved at finde en trådløs router til 3G/4G til sim kont, som ikke anvender donklens antenne. Hvad kan du anbefale.

  • Kl. 6:06 d. 11/04-2013

   Andreas Lolk

   Hej Henrik,

   Jeg er lidt i tvivl om en router til mobilt bredbånd kan bruges, som antenne.

   Jeg kan dog anbefale, at du tager et kig på BedreSignal.dk, hvor du kan købe eksterne antenner til mobilt bredbånd, så du kan få et stærkere signal.

Vis alle 8 kommentarer

Tracking