Med ovenstående databeregner kan du beregne dit dataforbrug (estimeret) pr. måned, så du ved hvor meget data du skal have, og derved vælger det rette mobile bredbånds abonnement. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at dette blot giver dig et estimat af dit forventede forbrug. Det giver dig derfor ikke dit eksakte dataforbrug pr. måned, men kan bruges som en vejledning.

Beregningsgrundlag:

Surf:
1 minut = 1 side = 1 MB

E-mails:
1 e-mail = 0.1 MB

Streaming af musik og lydbøger:
1 time = 86 MB

Streaming af video og film:
1 time = 650 MB

HD-streaming af video og film:
1 time = 2 GB

Online spil:
1 time = 10 MB

Betaler du for meget på dit nuværende abonnement?

Der findes faktisk ret mange, som betaler for mere data i deres abonnement end hvad de egentlig bruger. Og det må siges at være spild af penge, og du kan derved spare ret mange penge ved at vælge en løsning der passer til dine behov. Vil du gerne tjekke om du betaler for meget, kan du ikke rigtig bruge denne databeregner.

Der skal du i stedet tjekke dit nuværende forbrug, og sammenligne det med hvor meget data du har i dit abonnement. De fleste udbyder har en hjemmeside, hvor du kan logge ind og se hvor meget data du har brugt den seneste tid. Se fx de seneste 3 måneder og find gennemsnittet af det, og sammenlign det med den data du har i dit abonnement. Har du langt over hvad du bruger, kam du overveje enten at vælge en billigere løsning hos din nuværende udbyder eller at finde en helt ny udbyder via vores sammenligningstabel på forsiden.

Bruger du til gengæld ca. det data du har i dit abonnement, kan du ikke rigtig vælge en billigere løsning hos din nuværende udbyder, men måske du stadig kan finde en billigere udbyder vha. vores sammenligningstabel.

Du kan også prøve at se om du kan nedsætte dit dataforbrug (læs bl.a. vores 9 råd til lavere dataforbrug) og på den måde finde billigere abonnement.

DEL DETTE VÆRKTØJ