Er du på udkig efter et gratis antivirusprogram? Vi anbefaler hvilke gratis sikkerhedsprogrammer du skal gå efter og giver en kort introduktion til dem hver.

Der er generelt nok af ting at betale for i ens dagligdag. Derfor er det rart, at softwareområdet er ét af de steder, hvor du faktisk kan komme rigtig langt uden at skulle have penge op af lommen. Der findes nemlig masser af gode gratis løsninger, som til dels kan udfylde et kommercielt produkts rolle.

Derfor er der generelt heller ingen grund til at betale for beskyttelse mod malware og andre online svindelnumre. Der eksisterer mange meget gedigne gratis sikkerhedsværktøjer. Generelt får du dog ikke helt så mange funktioner med i et gratis produkt, som i de kommercielle udgaver. Omvendt foretrækker mange den større enkelhed man bliver præsenteret for i et gratis antivirusprogram – og så er det naturligvis en fordel, at de kan hentes  kvit og frit.

Vi har set på de tre bedste gratis antivirusprogrammer, så du kan se hvilke der bedst opfylder netop dine behov. Ønsker du alligevel en mere avanceret og bedre beskyttelse, kan du se vores bud på de bedste kommercielle sikkerhedspakker i 2013.

Programmerne er testet på en PC, der har Windows 7 Premium installeret.

Avast Free Antivirus

Avast

Vi har prøvet mange gratis antivirusprogrammer gennem tiden, men denne sikkerhedspakke fra Avast vender på en eller anden måde altid tilbage til vores system. Det er et meget brugervenligt og overskueligt værktøj og er helt overordnet vores bedste bud på et gratis antivirusprogram. Det er til dels takket være en meget høj grad af malwarebeskyttelse, men Avast tilbyder også et ret omfattende sæt af sekundære funktioner – i forhold til den normale standard for fri software. Downloader du Avast, får du blandt andet en konfigurerbar sandbox (det er kort fortalt en sikkerhedsmekanisme, der er i stand til at adskille kørende programmer) og et fjernsupporteringsværktøj der er virkelig nemt at bruge. Avast skal også have point for programmets evne til ikke at forstyrre dit operativsystems ressourcer.

AVG Antivirus Free 2013

AVG

AVG er, sammen med Avast,  ét af de bedst kendte navne indenfor gratis antivirussoftware. AVG’s seneste suite har en ny brugergrænseflade, der er tydeligt inspireret af Windows 8. Desværre er det ikke alle funktioner på skærmen, der er inkluderet i den gratis pakke. Du  bliver altså nødt til at opgradere til en betalt, kommerciel version for at få den fulde beskyttelse. Er du dog tilfreds med en helt grundlæggende malware-scanning af dit system, så er AVG bestemt værd at overveje.

Avira Free Antivirus 2013

Avira-Free

Avira Free Antivirus er et endnu et gratis antivirusprodukt, der tilbyder dig en enkel og brugbar grænseflade. Ligesom i AVG’s program, er funktionaliteterne ret begrænsede, fordi producenten bag selvfølgelig helst ser, at du opgraderer til deres kommercielle version. Men hvis du foretrækker et antivirusprogram, der er simpelt i opbygningen, er Avira Free Antivirus helt klart værd at overveje.