Er du på udkig efter en ny router og er du i tvivl om, hvad du skal vælge, så læs vores udførlige guide. Hér finder du ikke blot vigtige router-kriterier, men også konkrete eksempler på de 8 bedste routere på markedet lige nu – og så kan du se om du kan genkende dig selv i én af internet-typerne.

Mange mennesker nøjes med den trådløse router de som oftest får tilsendt, når de opretter et nyt abonnement hos en bredbåndsudbyder. Det kan der være mange grunde til, men ofte hænger det sammen med, at man simpelthen ikke orker at sætte sig ind i endnu et nyt teknisk område. Derfor lader man router være router og tror automatisk, at det er den bedste løsning.

Du kan dog være heldig, at den router du får med abonnementet er passer godt til lige netop dit behov, men flere oplever, at der lidt for ofte er problemer med forbindelsen – simpelthen fordi routeren ikke kan administrere det brug den bliver udsat for. Derfor har vi skruet en guide sammen, hvor du  både får præsenteret de vigtigste kriterier, får et udvalg af gode routere tilpasset forskellige behov og endelig hører du vores anbefaling af den bedste router til prisen netop nu.

Hvad er vigtigt for valget af router?

I bund og grund er en routers vigtigste funktion at holde dig og dine forskellige enheder forbundet til internettet 24 timer i døgnet, 365 dage om året. Denne funktion er det dog ikke altid lige let at få opfyldt, hvis du får købt en router for billigt. Vores egne erfaringer viser, at det gamle mundheld ”det kan være dyrt at købe billigt”, gennemgående holder stik mht. routere.

Men før vi kommer ind på, hvilke routere der er de bedste for tiden, har vi listet de vigtigste faktorer du skal holde øje med, når du vælger ny router:

Brugertilfredshed:

Det er vigtigt at have en sund portion naturlig skepsis overfor nettets brugeranmeldelser, da der fra tid til anden dukker historier op om virksomheder, der direkte betaler for at få sat sig selv og deres produkter i et positivt lys på diverse anmeldelsessites. Dermed ikke sagt, at man skal se helt bort fra andre brugeres erfaringer. Trustpilot.dk er fx et godt sted at kigge, hvis man vil orientere sig om et produkts holdbarhed og generelle brug.

Hastighederne for up-/ og download:

Hvad er din nuværende internethastighed? Hvis ikke du ved det på stående fod, så er det vigtigt at finde ud af inden du vælger en ny router. For det nytter ikke at købe en billigere router, som måske ikke kan klare de store hastigheder, hvis din download-hastighed er oppe i nærheden af 20-40 Mbit/s. Så kan den simpelthen ikke følge med rent hardwaremæssigt.

Erhvervsstyrelsen har en bredbåndsmåler på deres hjemmeside, hvor du hurtigt kan  finde svaret. Tjek hastigheden hér: http://borger.itst.dk/verktojer/bredbaandsmaaleren  og sørg for at vælge en router, der kan kapere større hastigheder.

Hvor god er Wi-Fi-forbindelsen over større afstande:

Det kan godt være, at din internetforbindelse fungerer fint, hvis du fysisk er placeret tæt op selve routeren – eller rent konkret bruger netkabel, så det ikke er via en trådløs forbindelse du er koblet til nettet. Det du kender som Wi-Fi.

Ønsker du derimod at benytte trådløst internet, er der flere enheder i husstanden, som skal være koblet på (fx smartphones, tablets, digitale tv-bokse etc.) og vil du gerne have mulighed for at kunne sidde ude i baghaven og stadig være i stand til at gøre brug af din netforbindelse – ja, så er det også relevant at se på routerens forbindelsesevner over større afstande uden at det går for meget ud over hastighed eller forårsager egentlige udfald.

Hvor brugervenlig er routeren at sætte op:

Der var engang det altid var nødvendigt at hidkalde det mest tekniske familiemedlem, når der var indkøbt en ny computer, mobil eller router. Det var ganske enkelt gjort alt for kompliceret for ”almindelige mennesker” at sætte tingene op selv.

Sådan er det heldigvis ikke længere. Producenterne har over de seneste år sørget for at øge brugervenligheden med tydelige opsætningsmanualer, samt et klart design- og formsprog. Afhængig af hvor teknisk indsigtsfuld du er, er det dog stadig vigtigt at vurdere om det forekommer enkelt at sætte din nye router op.

Hvor nem er den at håndtere:

Én ting er at sætte routeren op. Den daglige brug skal dog også helst fungere upåklageligt og være let at gå til. Det har vi derfor også lagt vægt på i vores vurderinger af de bedste routere.

Hvilke muligheder tilbyder den:

Ikke alle routere tilbyder det samme – udover naturligvis at koble dig på nettet. Igen skal du overveje husstandens behov. Nogle routere har flere porte end andre, dertil er der deres individuelle hastigheder, tilslutning af 3G-modem, hvilken brugergrænseflade de er udstyret med mm.

Prisniveau:

Som nævnt tidligere i artiklen, vil vi anbefale, at man ikke blindt bare går ud og køber den billigste router på markedet til 150 kr. Vores egne erfaringer viser, at der hurtigt kan blive bøvl med den konstante opkobling, hastighed etc. hvis man køber for billigt. Dermed ikke sagt, at du ikke kan få en udmærket router i dén priskategori, hvis dine net-behov ikke er så avancerede.

Dertil skal det også nævnes, at det ikke er uvæsentligt at se på, hvor meget det koster at have routeren kørende rent energimæssigt. Som sagt er det jo en elektronisk genstand, som er tændt mere eller mindre konstant og man kan godt få routere, som tager lidt mere hensyn til strømbesparelse. Dog kommer de fleste routere i testen ikke over de 150 kr. i strømforbrug om året.

Den samlede bedømmelse i vores test tager højde for alle ovennævnte faktorer, så du i sidste ende kan holde bedømmelserne op i mod det prisleje og den brug, som passer dig bedst.

Hvilken internet-type er du?

For at vælge den helt rigtige router til din og din husstands behov, er det vigtigt at vide hvilken internet-type du/I er. Det vil sige, hvad man oftest bruger internettet til. Derfor har vi opstillet to typer herunder. Tag et kig og placér dig selv i den rette kategori:

Type 1:

 • Kontor/skolebrug
 • Websurfing
 • Facebook/andre sociale medier
 • Mail
 • YouTube
 • Web-TV
 • Du har max. 5 computere koblet trådløst på nettet

Type 2:

 • Samme standard-behov som Type 1 – hertil:
 • Online spil/gaming
 • Der er flere forskellige enheder koblet  på netværket (fx iPad, Playstation, Xbox)
 • Du både down- og uploader meget
 • Du streamer meget

Når du har defineret dit sædvanlige internetbehov, er du klar til at tage et kig på de routere vi konkret vil anbefale lige nu. Udvalget er baseret på grundig research og personlige tests af de routere, der udmærker sig særligt. Som en ekstra service finder du links til udbydere af de valgte routere, så du allerede nu kan foretage et specifikt køb.

Routerne befinder sig i et prisleje fra 300 kr. til 1405 kr. Med andre ord har vi taget højde for både de billigste og mere professionelle løsninger, som også vil kunne anvendes af mindre virksomheder. Det skal bemærkes, at ved routerne i den dyrere skala, som især passer til Type 2, har vi set mere konkret på routernes individuelle hastigheder ved hhv. 5 og 2,4 GHz-frekvenserne, som alle ellers dækker.

Se vores bedømmelse og test af de 8 bedste routere netop nu

1. TP-Link TD-W8961ND: Bedste trådløse budgetkøb – samlet bedømmelse: 3 ud 5

(Bedste pris: 300 kr. hos ComputerSalg.dk) Passer til Type 1

TP-Link TD-W8961ND er en all-in-one-enhed som kombinerer et højhastigheds ADSL-modems funktionalitet, 1 4-port 10/100 Mbps NAT router  og et trådløst adgangspunkt.

Den er designet til at give dig en one-stop-løsning til at få adgang til og dele high-speed internet via et kabelforbundet/trådløst netværk. Den understøtter de nyeste ADSL-standarder. TP-Link TD-W8961ND præsterer stabilt og rigtig udmærket, specielt prisen taget i betragtning. Du skal dog ikke forvente en høj hastighed, hvis du bevæger dig langt væk fra enheden. Ligeledes tager det også tid at overføre filer tråsløst. Men du får en router, der nok skal tage sig af helt almindelige, ikke-krævende internet-behov med en jævnt pæn hastighed.

Specifikationer

 • Kompatibel med: PC
 • Dataoverførselshastighed: 300 Mbps
 • Netværk: Trådløs router
 • Trådløs protokol: 802.11 b/g/n
 • Antal WAN-porte: 1
 • Wi-FI-bånd: 2.4 GHz
 • Integreret switch: 4-port switch
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs/kabling
 • Antal antenner: 2

2. D-Link DIR-657: Ok til den knap så krævende – samlet bedømmelse: 3 ud af 5

(Bedste pris: 419 kr. Proshop.dk) Passer til Type 1

Denne model fra D-Link har 4 porte til netværk via kabel, 1 USB-port, samt SD-kortlæser på forsiden. Sidstnævnte kan du bruge til at dele billeder mellem flere enheder.

Routeren har desværre de blinkende lamper placeret på fronten og det kan godt forstyrre temmelig meget, hvis man sidder i nærheden. Dertil er den ikke specielt brugervenlig at sætte op. Der er mange trin i processen og ikke alle er helt lige til at forstå, hvis du er mindre it-teknisk orienteret. Læg dertil, at for at benytte både SD-kort og USB-nøgle, skal du installere yderligere software fra D-Link, hvad der ikke fremgår klart af manualen.

Ellers fungerer den fint og hurtigt, når du vel at mærke er placeret tæt på routeren. Hastigheden falder betragteligt, som du bevæger dig længere væk fra enheden. Udenfor kan den slet ikke nå. Har du en mindre lejlighed eller et hus, bør du dog ikke opleve faldet i hastighed, som et problem og disse vilkår fungerer den godt – også til prisen.

Specifikationer

 • Kompatibel med: PC
 • Dataoverførselshastighed:
 • Netværk: Trådløs router
 • Trådløs protokol: 802.11 b/g/n
 • Antal WAN-porte: 1
 • Wi-FI-bånd: 2.4 GHz
 • Integreret switch: 4-port switch
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs/kabling
 • Antal antenner: Indbygget internt

 

3. Linksys E2500 Advanced Dual-Band N Router: Vores bedste bud på en ny router – samlet bedømmelse: 5 ud af 5

(Bedste pris: 559 kr. hos ComputerSalg.dk) – Passer til Type 1

Lækkert, smalt design og de normalt noget irriterende blinkende lamper er placeret bagpå, så de ikke generer. Meget brugervenlig opsætning, som alle kan gå til vha. fire overskuelige menupunkter. Som en router i midterpriskategorien klarer den sig overordentligt udmærket mht. hastighed, rækkevidde – også ved filoverførsler går det ganske stærkt.

Naturligvis falder hastigheden altid, som man kommer længere væk fra enheden. Men test viser, at selv udenfor kan du forvente en rigtig pæn dækning med Linksys E2500.

Der er faktisk ikke meget dårligt at sige om denne router, når man sammenholder pris og ydelse. Det skulle lige være manglen på SD-kortlæser og USB-port. Ellers fungerer den bare på alle punkter.

Specifikationer

 • Kompatibel med: PC/Mac
 • Dataoverførselshastighed: 300 Mbps
 • Netværk: Trådløs router
 • Trådløs protokol: 802.11 a/b/g/n
 • Antal WAN-porte: 1
 • Wi-FI-bånd: 5 GHz/2.4 GHz
 • Integreret switch: 4-port switch
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs/kabling
 • Antal antenner: Indbygget internt

4. Asus RT-N66U Dark Knight Double 450Mbps N Router: Meget router til prisen – samlet bedømmelse: 4 ud af 5

(Bedste pris: 1057 kr. hos CineMagic.dk) Passer til Type 2

Asus RT-N66U Dark Knight Double 450Mbps N Router giver dig en fremragende internet-dækning, meget stabile trådløse signaler, samt uovertrufne datahastigheder over 5 GHz-bånd-forbindelsen. Routeren kommer med mange muligheder og kan dertil fungere som en eksklusiv VPN-server.

RTU-N66U-routerens firmware er en anelse ustabilt og datahastighederne på 2.4 GHz-båndet kunne godt have behov for visse forbedringer. Routerens USB-porte understøtter ikke USB 3.0-standarden, så hvis dit behov er til det, er det ikke routeren for dig.

Som det fremgår, er der visse ridser i lakken, men alt taget i betragtning leverer Asus RT-N66U Dark Knight Double 450 Mbps N-routeren en fremragende netværksforbindelse både til hjemmebrug og i mindre kontormiljøer.

Specifikationer

 • Kompatibel med: PC
 • Dataoverførselshastighed: 450 Mbps
 • Netværk: Trådløs router
 • Trådløs protokol: 802.11 a/b/g/n
 • Antal WAN-porte: 1
 • Wi-FI-bånd: 5 GHz/2.4 GHz
 • Integreret switch: 4-port switch
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs/kabling
 • Antal antenner: 6 -> Ekstern udskiftelig og intern

5. Linksys EA4500: Imponerende brugergrænseflade og flot design – samlet bedømmelse: 4 ud af 5

(Bedste pris: 1068 kr. hos komplett.dk) Passer til Type 2

Dette er den anden router fra Cisco, der er kommet med i guiden. Linksys EA4500 giver dig en fremragende ydelse, flere smarte features og en helt ny hjemme-netværksoplevelse med den såkaldte Cisco Connect Cloud-løsning, der giver dig mulighed for styre dit netværk lige meget hvor du er.

Linksys EA4500’s 2.4 GHz frekvensbånd-ydelse er ikke helt optimal og routeren skal have en direkte forbindelse til Cisco for, at brugerne kan få adgang til og styre routerens muligheder/indstillinger.

Fordi Linksys EA4500 bruger Cisco Connect Cloud-firmware får man ganske enkelt en fremragende router. Den henvender sig til dem, som ønsker sig et meget hurtigt og avanceret hjemmenetværk, som let kan kontrolleres lige meget hvor du befinder dig.

Linksys EA4500 er designmæssigt flot udført med indbygget antenne. Det er en router med mange muligheder – herunder er det så vidt vides den første router, der tilbyder app-udvidelse. Et område som dog endnu ikke er så veludviklet til routermarkedet.

Specifikationer

 • Kompatibel med: PC/Mac
 • Dataoverførselshastighed:
 • Netværk: Trådløs router
 • Trådløs protokol: 802.11 a/b/g/n
 • Antal WAN-porte: 1
 • Wi-FI-bånd: 5 GHz/2.4 GHz
 • Integreret switch: 4-port switch
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs/kabling
 • Antal antenner: 6 -> Indbygget internt

6. D-Link DIR-857 HD Media Router 3000: Fantastisk gaming-router– samlet bedømmelse: 4 ud af 5

(Bedste pris: 1165 kr. hos ComputerSalg.dk) Passer til Type 2

Også D-Link har vi taget med i den dyrere router-kategori. D-Link DIR-857 HD Media Router 3000leverer en helt upåklagelig Wi-Fi-ydelse på 5 GHz-frekvensbåndet og kommer dertil med flere funktioner. Routeren er nem at bruge og har en effektiv QoS-funktion, som hjælper med at understøtte en fantastisk HD-medie-streaming, gaming og VoIP-anvendelse.

D-Link DIR-857-routeren har ikke mulighed for 802.11ac (også kendt som 5G WiFi)  og dens 2.4 GHz-ydelse er ikke så god. Routerens indbyggede netværkslager-ydeevne er ikke i nærheden af USB 3.0.

Selvom den ikke er perfekt, så er routeren fra D-Link en rigtig glimrende router til hjemmet, fordi dens ydeevne på 5 GHz-båndet er helt i top og den derudover kommer med en række brugbare features.

Specifikationer

 • Kompatibel med: PC
 • Dataoverførselshastighed: 900 Mbps
 • Netværk: Trådløs router
 • Trådløs protokol: 802.11 a/b/g/n
 • Antal WAN-porte: 1
 • WiFI-bånd: 5 GHz/2.4 GHz
 • Integreret switch: 4-port switch
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs/kabling
 • Antal antenner: Indbygget intern

7. NetGear R6300 WiFi Router: Lidt af et kraftcenter – samlet bedømmelse: 4 ud af 5

(Bedste pris: 1283 kr. hos CineMagic.dk) Passer til Type 2

Netgears R6300 WiFi-router understøtter 802.11ac og tilbyder en fremragende ydeevne. Den kommer med en lækker webbrugergrænseflade, som understøttet af mobil-app, gør den meget let at komme i gang med at anvende.

Routeren er ret pladskrævende. Læg dertil at den mobile app kun virker inden for det lokale netværk og netværkslagerpladsens ydeevne, samt 2.4 GHz WiFi-båndet lader noget tilbage at ønske.

Alt i alt er Netgear R6300 WiFi-routeren henvendt til dem som ønsker høje standarder. Den er ikke et designmæssigt vidunder (modsat fx routerne fra Linksys) – men det er sandsynligvis heller ikke den æstetiske type bruger som køber denne router. Netgear leverer derimod hér et kraftcenter af en router, der er både hurtig og robust til dit hjemmenetværk.

Specifikationer

 • Kompatibel med: PC/Mac
 • Dataoverførselshastighed:
 • Netværk: Trådløs router
 • Trådløs protokol: 802.11 a/b/g/n/ac
 • Antal WAN-porte: 1
 • WiFI-bånd: 5 GHz/2.4 GHz
 • Integreret switch: 4-port switch
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs/kabling
 • Antal antenner: Indbygget intern

8. Western Digital My Net N900 HD dual-band router: Vil gerne meget, men lidt for dyr – samlet bedømmelse: 3 ud af 5

(Bedste pris: 1405 kr. hos Merlin.dk) Passer til Type 2

Denne router tilbyder en god, alternativ tilgang til trådløse routere med 7 Gigabit LAN-porte og en effektiv FastTrack Plus QoS-funktion. Routerens 5 GHz-bånd og dens lageringsmulighed klarer sig også rigtig godt i testen.

Som med flere af de andre routere, så lader 2.4 GHz-båndet noget tilbage at ønske – men fungerer dog udmærket. Med andre ord vil den almindelige Type 1-bruger sandsynligvis ikke mærke nogle udsving. Routeren understøtter ikke 802.11ac. Tilsvarende mangler den også en nem måde for brugerne at tilslutte dets eksterne USB-drev over internettet.

Western Digital My Net N900 HD er en helt ny form for trådløs N-router. Ved udgivelsen er routeren absolut en god investering for private brugere, men der er behov for tilbud af bedre firmware for, at man kan udnytte dens fulde potentiale.

Specifikationer

 • Kompatibel med: PC/Mac
 • Dataoverførselshastighed: 450 Mbps
 • Netværk: Trådløs router
 • Trådløs protokol: 802.11 a/b/g/n
 • Antal WAN-porte: 1
 • WiFI-bånd: 5 GHz/2.4 GHz
 • Integreret switch: 7-port switch
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs/kabling
 • Antal antenner: Indbygget intern

Hvilken trådløse router skal du vælge?

Som ovenstående gennemgang viser, skal man gerne op i nærheden af de 1000 kr. hvis man er en Type 2-bruger. Er man som folk er flest, det vil sige Type 1, så er vores bedste bud på en god router-investering: Linksys E2500, som du lige nu det billigste sted kan få til 524 kr. Med den får du en meget stabil, hurtig og tidssvarende netværksforbindelse. Dermed ikke sagt, at man ikke kan finde gedigne og brugbare routere til mindre – fx routeren til 300 kr. fra TP-Link, men er i flere i husstanden og har mange digitale enheder, så er Linksys E2500 svaret.

Personlige erfaringer viser som sagt, at man meget nemt kan ende med at skulle købe flere og dyrere routere senere hen, hvis man starter for billigt ud. Sørg dog altid for at tage dit internetbehov i betragtning og lad det være tungen på vægtskålen, når du skal ud og købe nyt.

Har du nogle yderligere spørgsmål til et konkret router-valg er du velkommen til at stille dem hér.