De 8 bedste trådløse routere i 2013

Stor test: De 8 bedste trådløse routere i 2012

Er du på udkig efter en ny router og er du i tvivl om, hvad du skal vælge, så læs vores udførlige guide. Hér finder du ikke blot vigtige router-kriterier, men også konkrete eksempler på de 8 bedste routere på markedet lige nu – og så kan du se om du kan genkende dig selv i én af internet-typerne.

Mange mennesker nøjes med den trådløse router de som oftest får tilsendt, når de opretter et nyt abonnement hos en bredbåndsudbyder. Det kan der være mange grunde til, men ofte hænger det sammen med, at man simpelthen ikke orker at sætte sig ind i endnu et nyt teknisk område. Derfor lader man router være router og tror automatisk, at det er den bedste løsning.

Du kan dog være heldig, at den router du får med abonnementet er passer godt til lige netop dit behov, men flere oplever, at der lidt for ofte er problemer med forbindelsen – simpelthen fordi routeren ikke kan administrere det brug den bliver udsat for. Derfor har vi skruet en guide sammen, hvor du  både får præsenteret de vigtigste kriterier, får et udvalg af gode routere tilpasset forskellige behov og endelig hører du vores anbefaling af den bedste router til prisen netop nu.

Hvad er vigtigt for valget af router?

I bund og grund er en routers vigtigste funktion at holde dig og dine forskellige enheder forbundet til internettet 24 timer i døgnet, 365 dage om året. Denne funktion er det dog ikke altid lige let at få opfyldt, hvis du får købt en router for billigt. Vores egne erfaringer viser, at det gamle mundheld ”det kan være dyrt at købe billigt”, gennemgående holder stik mht. routere.

Men før vi kommer ind på, hvilke routere der er de bedste for tiden, har vi listet de vigtigste faktorer du skal holde øje med, når du vælger ny router:

Brugertilfredshed:

Det er vigtigt at have en sund portion naturlig skepsis overfor nettets brugeranmeldelser, da der fra tid til anden dukker historier op om virksomheder, der direkte betaler for at få sat sig selv og deres produkter i et positivt lys på diverse anmeldelsessites. Dermed ikke sagt, at man skal se helt bort fra andre brugeres erfaringer. Trustpilot.dk er fx et godt sted at kigge, hvis man vil orientere sig om et produkts holdbarhed og generelle brug.

Hastighederne for up-/ og download:

Hvad er din nuværende internethastighed? Hvis ikke du ved det på stående fod, så er det vigtigt at finde ud af inden du vælger en ny router. For det nytter ikke at købe en billigere router, som måske ikke kan klare de store hastigheder, hvis din download-hastighed er oppe i nærheden af 20-40 Mbit/s. Så kan den simpelthen ikke følge med rent hardwaremæssigt.

Erhvervsstyrelsen har en bredbåndsmåler på deres hjemmeside, hvor du hurtigt kan  finde svaret. Tjek hastigheden hér: http://borger.itst.dk/verktojer/bredbaandsmaaleren  og sørg for at vælge en router, der kan kapere større hastigheder.

Hvor god er Wi-Fi-forbindelsen over større afstande:

Det kan godt være, at din internetforbindelse fungerer fint, hvis du fysisk er placeret tæt op selve routeren – eller rent konkret bruger netkabel, så det ikke er via en trådløs forbindelse du er koblet til nettet. Det du kender som Wi-Fi.

Ønsker du derimod at benytte trådløst internet, er der flere enheder i husstanden, som skal være koblet på (fx smartphones, tablets, digitale tv-bokse etc.) og vil du gerne have mulighed for at kunne sidde ude i baghaven og stadig være i stand til at gøre brug af din netforbindelse – ja, så er det også relevant at se på routerens forbindelsesevner over større afstande uden at det går for meget ud over hastighed eller forårsager egentlige udfald.

Hvor brugervenlig er routeren at sætte op:

Der var engang det altid var nødvendigt at hidkalde det mest tekniske familiemedlem, når der var indkøbt en ny computer, mobil eller router. Det var ganske enkelt gjort alt for kompliceret for ”almindelige mennesker” at sætte tingene op selv.

Sådan er det heldigvis ikke længere. Producenterne har over de seneste år sørget for at øge brugervenligheden med tydelige opsætningsmanualer, samt et klart design- og formsprog. Afhængig af hvor teknisk indsigtsfuld du er, er det dog stadig vigtigt at vurdere om det forekommer enkelt at sætte din nye router op.

Hvor nem er den at håndtere:

Én ting er at sætte routeren op. Den daglige brug skal dog også helst fungere upåklageligt og være let at gå til. Det har vi derfor også lagt vægt på i vores vurderinger af de bedste routere.

Hvilke muligheder tilbyder den:

Ikke alle routere tilbyder det samme – udover naturligvis at koble dig på nettet. Igen skal du overveje husstandens behov. Nogle routere har flere porte end andre, dertil er der deres individuelle hastigheder, tilslutning af 3G-modem, hvilken brugergrænseflade de er udstyret med mm.

Prisniveau:

Som nævnt tidligere i artiklen, vil vi anbefale, at man ikke blindt bare går ud og køber den billigste router på markedet til 150 kr. Vores egne erfaringer viser, at der hurtigt kan blive bøvl med den konstante opkobling, hastighed etc. hvis man køber for billigt. Dermed ikke sagt, at du ikke kan få en udmærket router i dén priskategori, hvis dine net-behov ikke er så avancerede.

Dertil skal det også nævnes, at det ikke er uvæsentligt at se på, hvor meget det koster at have routeren kørende rent energimæssigt. Som sagt er det jo en elektronisk genstand, som er tændt mere eller mindre konstant og man kan godt få routere, som tager lidt mere hensyn til strømbesparelse. Dog kommer de fleste routere i testen ikke over de 150 kr. i strømforbrug om året.

Den samlede bedømmelse i vores test tager højde for alle ovennævnte faktorer, så du i sidste ende kan holde bedømmelserne op i mod det prisleje og den brug, som passer dig bedst.

Hvilken internet-type er du?

For at vælge den helt rigtige router til din og din husstands behov, er det vigtigt at vide hvilken internet-type du/I er. Det vil sige, hvad man oftest bruger internettet til. Derfor har vi opstillet to typer herunder. Tag et kig og placér dig selv i den rette kategori:

Type 1:

 • Kontor/skolebrug
 • Websurfing
 • Facebook/andre sociale medier
 • Mail
 • YouTube
 • Web-TV
 • Du har max. 5 computere koblet trådløst på nettet

Type 2:

 • Samme standard-behov som Type 1 – hertil:
 • Online spil/gaming
 • Der er flere forskellige enheder koblet  på netværket (fx iPad, Playstation, Xbox)
 • Du både down- og uploader meget
 • Du streamer meget

Når du har defineret dit sædvanlige internetbehov, er du klar til at tage et kig på de routere vi konkret vil anbefale lige nu. Udvalget er baseret på grundig research og personlige tests af de routere, der udmærker sig særligt. Som en ekstra service finder du links til udbydere af de valgte routere, så du allerede nu kan foretage et specifikt køb.

Routerne befinder sig i et prisleje fra 300 kr. til 1405 kr. Med andre ord har vi taget højde for både de billigste og mere professionelle løsninger, som også vil kunne anvendes af mindre virksomheder. Det skal bemærkes, at ved routerne i den dyrere skala, som især passer til Type 2, har vi set mere konkret på routernes individuelle hastigheder ved hhv. 5 og 2,4 GHz-frekvenserne, som alle ellers dækker.

Se vores bedømmelse og test af de 8 bedste routere netop nu

1. TP-Link TD-W8961ND: Bedste trådløse budgetkøb – samlet bedømmelse: 3 ud 5

(Bedste pris: 300 kr. hos ComputerSalg.dk) Passer til Type 1

TP-Link TD-W8961ND er en all-in-one-enhed som kombinerer et højhastigheds ADSL-modems funktionalitet, 1 4-port 10/100 Mbps NAT router  og et trådløst adgangspunkt.

Den er designet til at give dig en one-stop-løsning til at få adgang til og dele high-speed internet via et kabelforbundet/trådløst netværk. Den understøtter de nyeste ADSL-standarder. TP-Link TD-W8961ND præsterer stabilt og rigtig udmærket, specielt prisen taget i betragtning. Du skal dog ikke forvente en høj hastighed, hvis du bevæger dig langt væk fra enheden. Ligeledes tager det også tid at overføre filer tråsløst. Men du får en router, der nok skal tage sig af helt almindelige, ikke-krævende internet-behov med en jævnt pæn hastighed.

Specifikationer

 • Kompatibel med: PC
 • Dataoverførselshastighed: 300 Mbps
 • Netværk: Trådløs router
 • Trådløs protokol: 802.11 b/g/n
 • Antal WAN-porte: 1
 • Wi-FI-bånd: 2.4 GHz
 • Integreret switch: 4-port switch
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs/kabling
 • Antal antenner: 2

2. D-Link DIR-657: Ok til den knap så krævende – samlet bedømmelse: 3 ud af 5

(Bedste pris: 419 kr. Proshop.dk) Passer til Type 1

Denne model fra D-Link har 4 porte til netværk via kabel, 1 USB-port, samt SD-kortlæser på forsiden. Sidstnævnte kan du bruge til at dele billeder mellem flere enheder.

Routeren har desværre de blinkende lamper placeret på fronten og det kan godt forstyrre temmelig meget, hvis man sidder i nærheden. Dertil er den ikke specielt brugervenlig at sætte op. Der er mange trin i processen og ikke alle er helt lige til at forstå, hvis du er mindre it-teknisk orienteret. Læg dertil, at for at benytte både SD-kort og USB-nøgle, skal du installere yderligere software fra D-Link, hvad der ikke fremgår klart af manualen.

Ellers fungerer den fint og hurtigt, når du vel at mærke er placeret tæt på routeren. Hastigheden falder betragteligt, som du bevæger dig længere væk fra enheden. Udenfor kan den slet ikke nå. Har du en mindre lejlighed eller et hus, bør du dog ikke opleve faldet i hastighed, som et problem og disse vilkår fungerer den godt – også til prisen.

Specifikationer

 • Kompatibel med: PC
 • Dataoverførselshastighed:
 • Netværk: Trådløs router
 • Trådløs protokol: 802.11 b/g/n
 • Antal WAN-porte: 1
 • Wi-FI-bånd: 2.4 GHz
 • Integreret switch: 4-port switch
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs/kabling
 • Antal antenner: Indbygget internt

 

3. Linksys E2500 Advanced Dual-Band N Router: Vores bedste bud på en ny router – samlet bedømmelse: 5 ud af 5

(Bedste pris: 559 kr. hos ComputerSalg.dk) – Passer til Type 1

Lækkert, smalt design og de normalt noget irriterende blinkende lamper er placeret bagpå, så de ikke generer. Meget brugervenlig opsætning, som alle kan gå til vha. fire overskuelige menupunkter. Som en router i midterpriskategorien klarer den sig overordentligt udmærket mht. hastighed, rækkevidde – også ved filoverførsler går det ganske stærkt.

Naturligvis falder hastigheden altid, som man kommer længere væk fra enheden. Men test viser, at selv udenfor kan du forvente en rigtig pæn dækning med Linksys E2500.

Der er faktisk ikke meget dårligt at sige om denne router, når man sammenholder pris og ydelse. Det skulle lige være manglen på SD-kortlæser og USB-port. Ellers fungerer den bare på alle punkter.

Specifikationer

 • Kompatibel med: PC/Mac
 • Dataoverførselshastighed: 300 Mbps
 • Netværk: Trådløs router
 • Trådløs protokol: 802.11 a/b/g/n
 • Antal WAN-porte: 1
 • Wi-FI-bånd: 5 GHz/2.4 GHz
 • Integreret switch: 4-port switch
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs/kabling
 • Antal antenner: Indbygget internt

4. Asus RT-N66U Dark Knight Double 450Mbps N Router: Meget router til prisen – samlet bedømmelse: 4 ud af 5

(Bedste pris: 1057 kr. hos CineMagic.dk) Passer til Type 2

Asus RT-N66U Dark Knight Double 450Mbps N Router giver dig en fremragende internet-dækning, meget stabile trådløse signaler, samt uovertrufne datahastigheder over 5 GHz-bånd-forbindelsen. Routeren kommer med mange muligheder og kan dertil fungere som en eksklusiv VPN-server.

RTU-N66U-routerens firmware er en anelse ustabilt og datahastighederne på 2.4 GHz-båndet kunne godt have behov for visse forbedringer. Routerens USB-porte understøtter ikke USB 3.0-standarden, så hvis dit behov er til det, er det ikke routeren for dig.

Som det fremgår, er der visse ridser i lakken, men alt taget i betragtning leverer Asus RT-N66U Dark Knight Double 450 Mbps N-routeren en fremragende netværksforbindelse både til hjemmebrug og i mindre kontormiljøer.

Specifikationer

 • Kompatibel med: PC
 • Dataoverførselshastighed: 450 Mbps
 • Netværk: Trådløs router
 • Trådløs protokol: 802.11 a/b/g/n
 • Antal WAN-porte: 1
 • Wi-FI-bånd: 5 GHz/2.4 GHz
 • Integreret switch: 4-port switch
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs/kabling
 • Antal antenner: 6 -> Ekstern udskiftelig og intern

5. Linksys EA4500: Imponerende brugergrænseflade og flot design – samlet bedømmelse: 4 ud af 5

(Bedste pris: 1068 kr. hos komplett.dk) Passer til Type 2

Dette er den anden router fra Cisco, der er kommet med i guiden. Linksys EA4500 giver dig en fremragende ydelse, flere smarte features og en helt ny hjemme-netværksoplevelse med den såkaldte Cisco Connect Cloud-løsning, der giver dig mulighed for styre dit netværk lige meget hvor du er.

Linksys EA4500’s 2.4 GHz frekvensbånd-ydelse er ikke helt optimal og routeren skal have en direkte forbindelse til Cisco for, at brugerne kan få adgang til og styre routerens muligheder/indstillinger.

Fordi Linksys EA4500 bruger Cisco Connect Cloud-firmware får man ganske enkelt en fremragende router. Den henvender sig til dem, som ønsker sig et meget hurtigt og avanceret hjemmenetværk, som let kan kontrolleres lige meget hvor du befinder dig.

Linksys EA4500 er designmæssigt flot udført med indbygget antenne. Det er en router med mange muligheder – herunder er det så vidt vides den første router, der tilbyder app-udvidelse. Et område som dog endnu ikke er så veludviklet til routermarkedet.

Specifikationer

 • Kompatibel med: PC/Mac
 • Dataoverførselshastighed:
 • Netværk: Trådløs router
 • Trådløs protokol: 802.11 a/b/g/n
 • Antal WAN-porte: 1
 • Wi-FI-bånd: 5 GHz/2.4 GHz
 • Integreret switch: 4-port switch
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs/kabling
 • Antal antenner: 6 -> Indbygget internt

6. D-Link DIR-857 HD Media Router 3000: Fantastisk gaming-router– samlet bedømmelse: 4 ud af 5

(Bedste pris: 1165 kr. hos ComputerSalg.dk) Passer til Type 2

Også D-Link har vi taget med i den dyrere router-kategori. D-Link DIR-857 HD Media Router 3000leverer en helt upåklagelig Wi-Fi-ydelse på 5 GHz-frekvensbåndet og kommer dertil med flere funktioner. Routeren er nem at bruge og har en effektiv QoS-funktion, som hjælper med at understøtte en fantastisk HD-medie-streaming, gaming og VoIP-anvendelse.

D-Link DIR-857-routeren har ikke mulighed for 802.11ac (også kendt som 5G WiFi)  og dens 2.4 GHz-ydelse er ikke så god. Routerens indbyggede netværkslager-ydeevne er ikke i nærheden af USB 3.0.

Selvom den ikke er perfekt, så er routeren fra D-Link en rigtig glimrende router til hjemmet, fordi dens ydeevne på 5 GHz-båndet er helt i top og den derudover kommer med en række brugbare features.

Specifikationer

 • Kompatibel med: PC
 • Dataoverførselshastighed: 900 Mbps
 • Netværk: Trådløs router
 • Trådløs protokol: 802.11 a/b/g/n
 • Antal WAN-porte: 1
 • WiFI-bånd: 5 GHz/2.4 GHz
 • Integreret switch: 4-port switch
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs/kabling
 • Antal antenner: Indbygget intern

7. NetGear R6300 WiFi Router: Lidt af et kraftcenter – samlet bedømmelse: 4 ud af 5

(Bedste pris: 1283 kr. hos CineMagic.dk) Passer til Type 2

Netgears R6300 WiFi-router understøtter 802.11ac og tilbyder en fremragende ydeevne. Den kommer med en lækker webbrugergrænseflade, som understøttet af mobil-app, gør den meget let at komme i gang med at anvende.

Routeren er ret pladskrævende. Læg dertil at den mobile app kun virker inden for det lokale netværk og netværkslagerpladsens ydeevne, samt 2.4 GHz WiFi-båndet lader noget tilbage at ønske.

Alt i alt er Netgear R6300 WiFi-routeren henvendt til dem som ønsker høje standarder. Den er ikke et designmæssigt vidunder (modsat fx routerne fra Linksys) – men det er sandsynligvis heller ikke den æstetiske type bruger som køber denne router. Netgear leverer derimod hér et kraftcenter af en router, der er både hurtig og robust til dit hjemmenetværk.

Specifikationer

 • Kompatibel med: PC/Mac
 • Dataoverførselshastighed:
 • Netværk: Trådløs router
 • Trådløs protokol: 802.11 a/b/g/n/ac
 • Antal WAN-porte: 1
 • WiFI-bånd: 5 GHz/2.4 GHz
 • Integreret switch: 4-port switch
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs/kabling
 • Antal antenner: Indbygget intern

8. Western Digital My Net N900 HD dual-band router: Vil gerne meget, men lidt for dyr – samlet bedømmelse: 3 ud af 5

(Bedste pris: 1405 kr. hos Merlin.dk) Passer til Type 2

Denne router tilbyder en god, alternativ tilgang til trådløse routere med 7 Gigabit LAN-porte og en effektiv FastTrack Plus QoS-funktion. Routerens 5 GHz-bånd og dens lageringsmulighed klarer sig også rigtig godt i testen.

Som med flere af de andre routere, så lader 2.4 GHz-båndet noget tilbage at ønske – men fungerer dog udmærket. Med andre ord vil den almindelige Type 1-bruger sandsynligvis ikke mærke nogle udsving. Routeren understøtter ikke 802.11ac. Tilsvarende mangler den også en nem måde for brugerne at tilslutte dets eksterne USB-drev over internettet.

Western Digital My Net N900 HD er en helt ny form for trådløs N-router. Ved udgivelsen er routeren absolut en god investering for private brugere, men der er behov for tilbud af bedre firmware for, at man kan udnytte dens fulde potentiale.

Specifikationer

 • Kompatibel med: PC/Mac
 • Dataoverførselshastighed: 450 Mbps
 • Netværk: Trådløs router
 • Trådløs protokol: 802.11 a/b/g/n
 • Antal WAN-porte: 1
 • WiFI-bånd: 5 GHz/2.4 GHz
 • Integreret switch: 7-port switch
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs/kabling
 • Antal antenner: Indbygget intern

Hvilken trådløse router skal du vælge?

Som ovenstående gennemgang viser, skal man gerne op i nærheden af de 1000 kr. hvis man er en Type 2-bruger. Er man som folk er flest, det vil sige Type 1, så er vores bedste bud på en god router-investering: Linksys E2500, som du lige nu det billigste sted kan få til 524 kr. Med den får du en meget stabil, hurtig og tidssvarende netværksforbindelse. Dermed ikke sagt, at man ikke kan finde gedigne og brugbare routere til mindre – fx routeren til 300 kr. fra TP-Link, men er i flere i husstanden og har mange digitale enheder, så er Linksys E2500 svaret.

Personlige erfaringer viser som sagt, at man meget nemt kan ende med at skulle købe flere og dyrere routere senere hen, hvis man starter for billigt ud. Sørg dog altid for at tage dit internetbehov i betragtning og lad det være tungen på vægtskålen, når du skal ud og købe nyt.

Har du nogle yderligere spørgsmål til et konkret router-valg er du velkommen til at stille dem hér.

Hvad kigger vi efter?

 • Månedlige pris
 • Pris over 6 mdr.
 • TrustPilot Score og generel tilfredshed
 • Kundeservice
 • Dækning
 • Internethastighed
Fordele ved BredbåndsLuppen
 • 100% uafhængig
 • Få gratis hjælp til valg af hastighed
 • Sammenlign priser fra de største internetudbydere

Stil dit spørgsmål og få svar i dag

Behovsafdækning, bedre signal, dækning, tilbud og meget mere bliver svaret hver dag.

 • Kl. 1:30 d. 2/01-2015

  Helve

  Ville gerne læse siden, men den er så utydelig i skrift,så kan ikke læse selve siden ??? Indlægne står tydeligt.

 • Kl. 10:25 d. 29/12-2014

  steffen scharff

  Findes der en ekstern antenne der passer til Netgear 4G LTE Mobile Broardband Wireless -N-Router (Den har 2 antennearme der kan skrues af

 • Kl. 1:41 d. 13/12-2014

  Sten Appelon

  Hej,
  Jeg har en 40/40mb fiberbox fra Stofa, med indbygget trådløs router, Den sidder desværre placeret uhensigtsmæssigt, så der er svagt signal i den anden ende af huset. Jeg har trukket datakabel fra boxens computer-port hen over loftet – men har lige nu kun en gammel Netgear router (802.11g), som jeg har forsøgt at tilslutte.
  Der kommer slet ikke noget internetsignal ud til den gamle router…

  Er det en almindelig rookie-mistake fra min side, og har du en anbefaling til hvad jeg gør

 • Kl. 4:05 d. 6/11-2014

  Erik hasselager

  Hej.

  Jeg har et problem med wifi i hjemmet

  Jeg har min router fra udbyder som deler internet i et område af huset , jeg har så via kabel sat en router mere på sim skal dække den anden ende af huset problemet er at man enten kan bruge den ene eller den anden ikke dem begge på samme tid altså jeg kan ikke bruge router a mens en anden bruger router b

  Signalet er godt begge strder

  Ved du hvad det evt kan være ?

  Mvh erik

 • Kl. 3:29 d. 7/08-2014

  Carsten

  hej jeg har stofa fibernet, 60/60 ,med en stofa fiberboks med indbygget wi-fi router. Jeg har et meget svagt signal i fjerneste hjørne på 1. sal som jeg vil have forstærket. Det skal kunne streame viaplay osv samt bruge Ipad og Mac samtidig. Er det muligt at sætte en ekstra router op midt i huset som jeg så forbinder til den nuværende Stofa fiberboks? eller hvad mener du?

 • Kl. 7:07 d. 31/05-2014

  Knud Frederiksen

  Hej. Mit sommerhus ligger på Fejø og jeg har ingen telefonstik eller andre Datatilsynet i sommerhuset. Kun strømstik,, så jeg skal have en router hvor der kan sættes et sikkert i ? Ikk
  Hvilken router er bedst ? Og hvilket selskab har den bedste løsning/pris ? Det er primært til websurfing. Hilsen Knud

  • Kl. 10:28 d. 11/07-2014

   Casper Christiansen

   Hej Knud.
   Jeg ville vælge en mobil bredbånds løsning, da det giver dig mere frihed til også at kunne benytte bredbånd andre steder en lige i sommerhuset.

 •  
 • Kl. 8:45 d. 19/05-2014

  Eva Borbye

  Vi har internet og trådløs router i vores sommerhus i Sejerøbugten. Nu har vi fået bygget et anneks, som ligger ca 10 meter fra hovedhuset. Vil vi kunne finde en router, som kan forventes at kunne række helt ud i annekset?

 • Kl. 11:22 d. 26/11-2013

  Jesper Meyer

  Hej,

  Spændende side jeg er landet på.
  Jeg hører klart til type 2!

  Idag har jeg et airport Express netværk, der trådløst er repeatet rundt i huset. I yderkanterne er hastigheden extremt dårlig, og jeg kigger derfor efter en ny semi professionel løsning.

  Kravet er høj hastighed, stor rækkevidde (evt trådløst bridge) lav latency.

  Jeg har kigget lidt på aerohive og ubiquito, som begger er noget peberet, men nu skal det køre ordentligt

  Har du nogen erfarring med disse?
  Hvad vil du anbefale til at matche men krav?

  Mvh

  Jesper

 • Kl. 7:39 d. 26/11-2013

  Toni

  Hvad bruger man i Tyrkiet:
  Router Annex A ?
  eller
  Router Annex B ?

  Tak og venlig hilsen,
  Toni

 • Kl. 8:12 d. 20/11-2013

  Marcello

  Hej, vi skal havde en ny router som gerne skulle kunne række op til 1. sal. Vores nuværende router kan ikke nå igennem murStensvægene. Den skal gerne kunne holde til at man spiller Online-spil på 1.sal.

  Hilsen Marcello

 • Kl. 5:46 d. 2/11-2013

  Jakob Nielsen

  Hej Andreas Lolk

  Ved ikke om tråden stadigvæk kører, men prøver alligevel :-)
  jeg er i tvivl om hvad jeg skal vælge. har en 60 60 fibernet linje fra østjysk energi
  bor i et hus på 130 m2 og en grund på 800 m2. Vi bruger vores net i hjemmet til at se film over fra en nas harddisk. alt kører trådløst flere tablets og flere smart phones smart tv osv osv.
  jeg downloader rigtig meget og mange store filer.
  men forstår ikke at den gang jeg havde 10 10 hentede jeg 2 mbps og med min 60 60 er det det samme kan ikke få den højere hvordan kan det være??
  og hvilken router er den bedste.
  kører forresten kun Mac over alt.

  Håber du vil svare.
  Mvh Jakob Nielsen

 • Kl. 10:39 d. 25/10-2013

  Peder Hjuler

  Hej overvejer at bestille Fibernet i gennem Seas-Nve
  Kan alle router bruges til dette?

  Mvh Peder

 • Kl. 8:58 d. 24/09-2013

  Helgi

  Hej

  vi står med et udholdeligt problem idet at vi mister vores internet forbindelse op til 15 gange om dagen :( Uden at jeg ved det vil jeg tro at det er routerens skyld da vi har en vi har fået fra Stofa.
  Vi vil gerne høre din mening om det… :)
  Vi har en PC, en iPad, 2 iPhone´s, 1 TV, en PS3 og en Wii tilkoblet til det trådløse.

  Skal jeg købe en ny ?

 • Kl. 1:41 d. 15/09-2013

  Bo Morten Skov

  Ud fra test bedømmelser har jeg købt en Linksys EA6500 router og den har givet mig utrolig mange grå hår på hovedet, men ved hjælp af bedre vidende nørder er den dog kommet til at fungere. Det vil dog sige vores NOXON internet radioer (som vi er afhængige af hvis vi vil høre radio der hvor vi bor) kan ikke få forbindelse til den (ikke engang med kabelforbindelse) og Linksys support har heller ikke kunnet hjælpe. Har I et bud på hvad der er galt ?

 • Kl. 10:27 d. 3/09-2013

  Rene

  Hej Andreas.
  Jeg får om kort tid fibernet 50/50 fra Waoo – Hvad er dit bedste bud en router som passer til en familie på 5. Vi har alle pc´er, et par ipads, smartphones, netprinter, 3 Airplay enheder og 4 stk. smart TV. Routeren skal dække ca. 250 kvm fordelt på 3 plan, og routeren skal placeres i kælderplan. Har for inden for det sidste år fået lagt varmfordelingsplader (aluplader) mellem kælder og stue plan, hvilket efterfølgende har givet mig et “dødt” hjørne i stuen som jeg ikke havde tidligere. Oplever også at miste forbindelsen til f.x. itunes og dr app.
  Har du et godt bud?

 • Kl. 6:18 d. 1/09-2013

  Jesper Sørensen

  Hej Andreas,

  I en lejlighed på godt 100kvm og kun en enkelt pc og et par smartphones – vil følgende trådløse router være tilstrækkelig kraftfuld til at man stadig vil få det optimale ud af sin 50/50Mbit internet forbindelse.
  Routern er primært overvejet grundet den er lednings fri og ikke fylder meget (skal sidde i et stik over en dør, så må gerne være “anonym”.

  http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR710N

  Tak.

 • Kl. 8:06 d. 25/08-2013

  Charlotte

  Hej!

  Hvis man bor selv i et lille kollegieværelse på 29 m2 og har 1 computer + iPhone, vil den første router TP-Link så ikke kunne give mig passende stærk hastighed? For jeg overvejer lidt den anmelder roste Linksys E2500, men så alligevel har jeg kun få kvadratmeter at flytte væk fra routeren i. Men på den anden side vil jeg ikke kunne tolerere langsom hastighed, vil I anbefale TP-link eller Linksys E2500?

  Vh. Charlotte

 • Kl. 3:13 d. 21/08-2013

  Erik

  God og konkret gennemgang.
  Hvad er forskellen på 2,4 og 5 GHz ? Er det noget som betyder noget for en alm type 1 bruger.
  Vi er to i huset og bruger pc, Mac, ipad, iPhone og smart tv til vores netværk.
  Hilsen Erik

 • Kl. 8:06 d. 15/08-2013

  Mads Kristiansen

  Hej har Telenor som internetudbyder og bruger deres standard Zyxel P-2601HN-F1 router. Har bærbar pc, 2 iphones, ipad og appletv koblet til , og det fungerer ikke optimalt. især apple tv falder en del ud. Bor i lejlighed, så der er mange aktive netværk. Router er placeret i andet rum end apple tv (eneste mulighed).
  Vil bedste køb for mig være Linksys E2500 eller Apple Airport Express

 • Kl. 4:05 d. 24/07-2013

  Jan S Nielsen

  Har erhvervet mig en Linksys E2500.
  Og var i første omgang fuldt tilfreds. Opsætningen gik legende let, og var overstået i løbet af ganske få minutter.

  Men nu står jeg med et Problem. Uanset hvad jeg gør, har det endnu (har prøvet i en måned) ikke lykkedes mig at åbne en specifik Port. Hvilket desværre er nødvendigt, for at kunne tilgå min NAS udefra.

  Så hvis nogen har et bud på, hvordan man åbner en specifik Port. Vil jeg blive rigtig glad.

 • Kl. 9:10 d. 17/06-2013

  Lars

  Hej!

  Vi har et to etagers hus, hvor gulvene er beton. Nuværende har vi en Dlink-Dir615, som vi synes ikke kører for godt. Vi kunne godt tænke os en ny router. Vi har på nuværende tidspunkt rimelig mange enheder på. Vi har nogle drenge, som spiller online-gaming, og vi streamer musik fra Spotify. Hvad ville du anbefale?

  Mvh. Lars

 • Kl. 6:13 d. 13/06-2013

  Signe

  Tak for en god og overskuelig guide til valg af router. Jeg er dog stadig i tvivl om, hvilken router, der vil være det bedste valg til mig. Jeg starter nyt arbejde, hvor jeg skal være webredaktør på en temaside på en stor portal. Arbejdet skal foregå hjemmefra, hvor jeg har internetforbindelsen IT-Lauget Parknet. Jeg bor i en lille lejlighed (65m2) med altan, og forbindelsen skal kunne nå altanen. I mit arbejde skal jeg dagligt opdatere forsiden og publicere nyheder. Jeg skal synliggøre videoklip, artikler, podcast og lignende samt facilitere en blog på siden. Hvilken router kan I anbefale?
  Mvh. Signe

 • Kl. 10:49 d. 13/06-2013

  Signe

  Hej Andreas.
  Det er en meget fin og overskuelig test, I har lavet – Tak for det!
  Jeg er dog stadig i tvivl om hvilken router, der vil være bedst til mit behov. Jeg skal begynde som webredaktør for en temaside på en stor portal. Arbejdet skal udføres hjemmefra. Jeg bor i en lille lejlighed (65 m2) med altan (forbindelsen skulle gerne kunne nå altanen). I mit arbejde skal jeg bl.a. kunne synliggøre videoklip, artikler, podcast og lign., publicere materiale, facilitere en blog samt dagligt holde forsiden opdateret. Hvilken router vil du anbefale til det behov?
  Mvh. Signe

 • Kl. 1:39 d. 9/06-2013

  siavash

  Hej jeg har fibernet 30×30 jeg kan ikke fin en router og hurtige ? kan hjælpe mig ?

  KH Siavask

 • Kl. 8:18 d. 8/06-2013

  betIna

  Hej
  Jeg skal snart have installeret seas-nve fiber internet 15/15 og i den forbindelse have købt en router.
  Vi er 3 voksne i husstanden hvoraf min. 1 streamer meget, down/up loader, gamer meget på internet og harr forskellige enheder (ipad, playstation) i brug og vi 2 andre bruger internettet til at hente nyheder mm. (alm. brug).
  Vi har en stationær samt 2 bærbare computere som skal på.
  Hvilken router vil du anbefale at købe????? Gerne en som kan købes i expert, TDC og som er “fremtids sikret”

 • Kl. 7:28 d. 7/06-2013

  Kai

  Jeg har i dag en trådløs router fra Telenor, hvor jeg har deaktiveret den trådløse del. I stedet har sat et kabel fra denne videre til en Linksys wrt54g, som sørger for mit trådløse signal i huset. (Og jeg har også et kabel til et telefonmodem og min stationære pc sat i Telenors router).

  Da mit trådløse netværk via min Linksys wrt54g ikke er kraftigt nok til HD TV og ofte heller ikke til DRs Hbb TV, vil jeg høre, om jeg kan påregne en væsentlig forbedring ved at købe og installere en Asus RT-N66U på samme måde efter min router fra Telenor?

  Hilsen Kai

 • Kl. 9:54 d. 29/05-2013

  Martin R

  Hej med jer,

  For det første vil jeg lige høre om I også vil anbefale en Linksys E2500 til vores behov: I husstanden har vi 1 MacBook Pro (2010), 1 MacBook Air (2012), 2 iPhones, 1 PlayStation 3, 1 Apple TV og 1 iPad. Nettet bliver for det meste brugt til skolebrug, til at surfe på internettet og til at streame Netflix. Så ikke noget heavy duty streaming eller noget.

  For det andet vil jeg høre om I har nogle erfaringer med om MacBook Air af nyere årgang (såsom den vi har) og ovennævnte router? Det er nemlig desværre vores erfaring, at nyere MacBooks er utrolig selektive omkring hvad de gider at arbejde sammen med af routere (hvilket selvfølgelig i bund og grund er Apples skyld).

  På forhånd tak for svar.

 • Kl. 11:24 d. 6/05-2013

  Kim Moesby

  Kan man bruge alm. sim-kort til de router?

 • Kl. 6:29 d. 30/04-2013

  omer

  hej
  jeg har bruger for at udvide trådløs dækning på min router hvad skal jeg gør?

  • Kl. 5:51 d. 6/05-2013

   Andreas Lolk

   Hej Omer,

   Du kan enten købe en ny router med større rækkevidde eller du kan købe en ekstra antenne på fx BedreSignal.dk

 • Kl. 11:28 d. 29/03-2013

  Allan Mikkelsen

  Hej Andreas.
  Jeg vil gerne have dit bud på hvilken router du mener passer til os. Vi er en familie på 5, alle med pc og smartphones. Derudover 2 ipads, en Nas, netprinter, tv samt en parabolreciver som også er trådløs opkoblet. Jeg har lige købt en trådløs højtaler der streamer via AirPlay. Jeg oplever nu at iTunes indimellem taber forbindelsen til højtaleren hvilket jeg tror er fordi routeren ikke kan følge med. Vi bor i et rimeligt stort hus og der skal også helst være dækning i haven. Vi har i øjeblikket en TP 1043 300 mbps. Vi har 30/30 fra energimidt.
  Mvh Allan

  • Kl. 10:26 d. 31/03-2013

   Andreas Lolk

   Hej Allan,

   Jeg vil anbefale, at I prøver med denne router: Linksys E2500 Advanced Dual-Band N (#3 ovenfor).

   Den passer godt til de fleste behov og er stadig under 1000 kr. i pris.

   Mvh. Andreas

 • Kl. 12:09 d. 26/03-2013

  Michael Møller

  får jeg bedre dækning ved at vælge en ac router istedet for den e3000 linksys n router jeg har idag når jeg ikke har nogle ac ting, skal kunne bruge wdtvlive og en mk802iiis på det trådløse, og der rækker min n router ikke til hele huset som det er nu. ?

  syntes ikke jeg kan finde svar om det så kan betale sig at opgradere til ac

  • Kl. 2:38 d. 28/03-2013

   Andreas Lolk

   Hej Michael,

   På lige det område ved jeg desværre ikke synderlig meget. Jeg kan derfor selv ikke være behjælpelig.

 • Kl. 2:12 d. 18/03-2013

  ernst kirstein

  Hej med Jer

  Fin Routertest. Er det underforstået at alle routere har USB-ingang til trådløst usb-modem?
  Jeg har 3G mobilt bredbånd (fra Oister) i mit sommerhus og skal blot ha’ signalet fordelt til 2 stk. computer. Det behøver ikke at ha’ den store ydeevne bare det er stabilt. Sidste år forsøgte jeg at få Routeren: TP-Link TD-W8961ND op og køre, det lykkedes aldrig! jeg fik aldrig forbindelse?
  Hvad siger du til:Linksys E2500 er der indbygget antenne og USB stik?
  Hvis ikke. Hvad kunne du så anbefale?

 • Kl. 9:59 d. 18/02-2013

  Tobias

  Hej,

  Når du skriver at Asus RT-N66U kun er til PC, mens andre routere er til PC/mac, hvad mener du så? Hvis det bare handler om at komme på netværket er der vel ingen forskel, eller?

  Jeg bruger en blanding af apparater i hjemmet:
  Trådløst: Windows PC (flere), mac (flere), iPhone (flere)
  Kablet: Apple TV, netværksdrev

  Skulle Asus routeren ikke kunne klare dette?

  mvh
  Tobias

  • Kl. 7:11 d. 18/02-2013

   Andreas Lolk

   Hej Tobias,

   Grunden til, at der fx ikke står PC/Mac er pga. installationscd’en ikke kommer til Mac OS.

   Derfor skal du selv konfigurere routeren, hvis du har en Mac, hvilket ikke alle kan finde ud af.

   Jeg håber, at det gav svar på spørgsmålet :)

   Mvh. Andreas

   • Kl. 12:16 d. 19/02-2013

    Tobias

    Hej Andreas,
    Tak for dit svar, det giver fint mening.
    Mvh
    Tobias

 • Kl. 5:26 d. 11/02-2013

  Sussi

  Jeg er bare interesseret i en router, der rækker så lang som muligt, gerne med udvendig antenne, så jeg kan sætte en ekstra antenne på, hvad skal jeg vælge?
  M.v.h. Sissi

 • Kl. 1:27 d. 31/01-2013

  Tor

  hej. da jeg har fibernet samt en 90/90 mbit forbindelse.. skal jeg så have en router som kan håndter den høje hastighed trådløst….. man kan vist få sådan en hvor man sætter en dogne. eller usb stik i pc så man kan opnå den høje hastighed trådløst…. den skal håndtere 2 pc. samt 2 mobiltelefoner trådløst. playsation 3.. men hvad router kan anbefales… den skal os kunne bruges til spil og film

  • Kl. 10:42 d. 31/01-2013

   Andreas Lolk

   Hej Tor,

   Jeg vil ikke anbefale, at du får noget, hvor det indeholder en dongle. For at din PC kan opfange det trådløse internet signal fra routeren skal den have et trådløst netkort. Det er dog standard i alle nyere computere og med mindre du har en gammel computer, så er det ikke nødvendigt med en dongle.

   Til Jeres behov ville jeg umiddelbart anbefale, at I køber Linksys E2500 Advanced Dual-Band N Router (nummer 3 på listen ovenfor). Den vil kunne håndtere de mange enheder I vil tilknytte til routeren og dermed give bedst værdi for Jeres penge.

   Jeg håber, at min svar var til hjælp.

   Mvh. Andreas Lolk :)

  • Kl. 1:14 d. 1/02-2013

   tor

   hej andreas lolk…. jeg har været i telefonisk kontak med diveres computerforhandlere… jeg blev anbefalet at købe LINKSYS BY CISCO EA6500 DUAL-BAND 802.11AC ROUTER samt en LINKSYS AE3000 DUAL BAND WIRELESS-N USB NETWORK ADAPTER….. grunden til adapter usb er for at komme over de 30 mbit hvor jeg så skulle kunne komme op på en hastighed på 90/90 mbit trådløst….. det trådløse netværkskort i min pc kan ikke kører 90mbit… det skulle have noget at gøre med at da router kører DUAL BAND…. kan netværkskortet i min bærbar altså ikke håndtere den høje båndbrede…… fik at vide at for at kører de høje hastigheder i op og download skulle man så os indvistere i en LINKSYS AE3000 DUAL BAND WIRELESS-N USB NETWORK ADAPTER som man så sætter i usb stikket på sin pc…. NETWORK ADAPTER skulle så meget gerne erstatte det trådløs netværkskort som er i min bærbar….. når man sætter WIRELESS-N USB stikket i sin pc

   • Kl. 8:00 d. 2/02-2013

    Andreas Lolk

    Hej Tor,

    Det giver mening og jeg tror, at du er på rette vej i dit valg.

    Mvh. Andreas Lolk

 • Kl. 8:13 d. 30/01-2013

  Kim Struve

  Hej jeg er udearbejdende håndværker,jeg bor altid i min camping og der altid dårlig internet forbindelse,hvad kan jeg gøre.(har oister mobilt bredbånd).Kim Struve

  • Kl. 10:47 d. 30/01-2013

   Andreas Lolk

   Hej Kim,

   Jeg kan anbefale, at du kigger nærmere her: http://www.bedresignal.dk/.

   Du kan på denne hjemmeside købe en antenne til dit mobile bredbånd og dermed booste signalet.

   Alternativt kan du også se på mobilt bredbånd fra Telia eller TDC, da de har andre mobilmaster end OiSTER (bruger 3 mobil). Du kan se priserne i forhold til OiSTER her og hvilke netværk de forskelle udbydere bruger i vores mobil bredbånd prissammenligning.

   Mvh. Andreas Lolk

 • Kl. 8:41 d. 16/12-2012

  robert christensen

  Hej

  Jeg har en linksys E2500 router og synes ikke rigtig at jeg kan få uploadhastigheden op over 30mbs i vores 60/60 forbindelse ved energi midt er der nogen der ved hvad man kan gøre.

  Download hastigheden er heller ikke noget at råbe hurra for

  har det noget at gøre med om den kører 2,4 eller 6 ghz?

  Robert Christensen

  • Kl. 2:10 d. 16/12-2012

   Andreas Lolk

   Hej Robert,

   Er du sikker, at det er pga. routeren?

   Fibernet er kendt for at levere præcis den hastighed man bestiller, men i nogle tilfælde kan det være en fejl. Har du talt med EnergiMidt?

   Prøv evt. at sætte din computer til internettet via et kabel til din router i stedet for trådløs. Hvis du stadig har en fejl, så er det næsten stensikkert en softwarefejl i routeren eller en fejl hos EnergiMidt.

   Mvh. Andreas Lolk fra BredbaandsLuppen.dk

Vis alle 52 kommentarer

Tracking