Når vi snakker om innovative virksomheder, der opfinder helt nye ting og fører os videre ind i fremtiden, så tænker mange på Internetvirksomheder som Google og alle de andre. Men i denne artikel vil vi gerne fremhæve en dansk virksomhed, der virkelig har lavet innovation i den fysiske verden – og så bagefter blandt andet bruger Internettet til at sælge sine smarte produkter.

Det handler om firmaet Reelight, der producerer noget så (vil nogen sige) kedeligt som cykellygter. Men for det første er cykellygter jo noget der redder liv, og for det andet er Reelights tilgang til produktet langt fra kedeligt.

Reelight begyndte med en idé i en lille lejlighed i Aarhus tilbage i 2003. Det var irritationen over at cykellygter altid løb tør for batteri der skabte idéen hos den århusianske idémand. Han opfandt cykellygten der i stedet for at bruge batteri lyser på strøm, der genereres og oplagres ved hjælp af to magneter – én på lygten og én på cykelhjulet, så de to magneter farer forbi hinanden igen og igen med høj fart når man cykler. Det vil sige at man selv genererer strømmen ved at cykle. Lige som med gamle dagens dynamolygter, men uden at gøre cyklen tungere at træde.

Den gode og innovative idé blev en succes og Reelight har i dag 14 ansatte, er for længst flyttet ud af lejligheden og har solgt mere end 1,5 millioner magnetlygter i hele verden.

Køb din innovative cykellygter online

Belysning

Man kan købe de smarte cykellygter i alverdens butikker rundt i verden lige fra Colombia til Japan, men man kan også bare købe dem på nettet via firmaets enkle og brugervenlige webshop. Hvorfor ikke gøre det hele lige så enkelt og nemt som selve produktet.

Vi siger ikke at langt de fleste innovative virksomheder i dag ikke er netbaserede, vi vil bare gerne med dette eksempel vise at der stadig findes mennesker, også her i landet, der få nytænkende, revolutionerende idéer i den mere fysiske verden. Og at de så også formår at udnytte de digitale medier til at markedsføre og sælge deres fysiske produkt.