Som vi skrev om i denne artikel, så foretrækker de fleste danskere og også de turister, der besøger de danske sommerhuse, at der er mulighed for internet i huset.

Sommerhus internetNår man opholder sig i en uge eller længere tid på ferie i et sommerhus, så begynder det at blive svært at undvære en stabil internet-forbindelse. Al respekt for at man gerne vil koble af og ikke checke arbejdsmail osv., men hvad med Facebook, fotoupload, spil på iPad’en eller hvis man lige skal checke åbningstiderne på de lokale attraktioner, man gerne vil besøge – for slet ikke at snakke om vejrudsigten for i morgen?

Mange vil sige at man bare kan bruge mobilt bredbånd fordi det er det nemmeste, men vi anbefaler at man i stedet får indlagt en fast internet-forbindelse i huset – eventuelt hvis man alligevel har gang i en renovering af sommerhuset – noget du kan få hjælp til her.

Ulemper ved mobilt bredbånd i sommerhuset

Mobilt bredbånd har helt sikkert sin berettigelse, men ikke så meget når det kommer til sommerhuse. Med mindre det lige frem er eneste mulighed for at komme på nettet.

  • Der kan være ringe mobildækning i sommerhusområder. De danske sommerhuse ligger af gode grunde ofte langt fra store byer og andre tæt befolkede områder og af samme årsag er der nogen gange langt til nærmeste mobilmast.
  • I kan kun være på nettet én ad gangen. Er man på sommerhusferie er det meget sjældent man er det alene. Som regel er man mindst et par og oftest en hel familie med forskellige behov for netadgang. Man bliver i den situation hurtigt træt af at skulle skiftes til at bruge nettet.
  • Hvis I lejer sommerhuset ud, så vil mobilt bredbånd ikke være en brugbar løsning, da det har forbrugsbaseret pris og man derfor ikke kan styre hvor meget gæsterne bruger nettet og derfor risikerer en meget høj regning fra mobilselskabet.

Med andre ord, så synes vi at man i 2015 skal sørge for at få indlagt fast internetforbindelse i sit sommerhus, selvfølgelig med en trådløs router tilkoblet. Man kan eventuelt vælge at få slukket for det i vinterhalvåret hvis man gerne vil spare penge.