Skal du bare bruge dit mobile bredbånd en gang imellem, fx i sommerhuset om sommeren, så kan det måske være en god ide med et forbrugsafregnet mobilt bredbånd. For ved et forbrugsafregnet mobilt bredbånd betaler du kun for det data, som du bruger. I modsætning til almindelige abonnenter, hvor du betaler et fast månedligt beløb for et hvis antal data.

Det er dog kun hvis du bruger det i et meget begrænset omfang, at et forbrugsafregnet mobilt bredbånd kan betale sig. Derfor guider vi dig herunder til, hvordan du finder ud af, om et forbrugsafregnet abonnement kan betale sig for dig. Vi har derudover sammenlignet de forskellige forbrugsafregnet abonnementer herunder.

 Pris pr. MBHastighedMånedlig gebyr 
Fullrate50 øre/MB6/1 Mbit/s0 kr.

Kan forbrugsafregnet abonnement betale sig?

Om et forbrugsafregnet abonnement kan betale sig eller ej, kommer alene an på hvor meget data du gennemsnitlig bruger om måneden. For at illustrere dette, så lad os tage et eksempel.

Eksempel: Lad os antage, at du vil bruge abonnementet 2 måneder om året, hvor du bruger ca. 250 MB i hver af de to måneder, dvs. i alt 500 MB om året. Med Fullrates forbrugsafregnet abonnement, som koster 50 øre per MB, vil det koste dig 250 * 2 * 0,5 = 250 kr. om året.

Sammenligner vi det med Fullrates billigste abonnement, som koster 40 kr./md. og hvor du får 1 GB/md., vil det koste dig 40 * 12 = 480 kr. om året at have det abonnement. Dvs. i dette tilfælde vil det være billigst at have et forbrugsafregnet abonnement.

Men forestiller vi os, at brugte du 500 MB i hver af de to måneder i stedet for de 250 MB, vil det forbrugsafregnet abonnement koste dig 500 * 2 * 0,5 = 500 kr. om året. Så i det tilfælde vil det faktisk kunne betale sig at købe Fullrates billigste abonnement, da 480 kr. er mindre end 500 kr.

Sådan finder du ud af hvor meget data du skal bruge?

Den nemmeste måde at finde ud af hvor meget data du bruger, er ved at kigge på dit tidligere forbrug. Har du fx været i sommerhuset for nyligt og været på internettet? Så log ind på din udbyders hjemmeside og se hvor meget data du brugte der. På den måde kan du estimere dig frem til hvor meget data du ca. vil bruge.

Har du ikke disse data, så kan du bruge vores databeregner til at estimere det.

Databeregner

Indstil hvor mange e-mails du sender og modtager om dagen, hvor mange minutter du surfer om dagen mv. Også vil den estimere hvor meget data du vil bruge om måneden. Vær opmærksom på, at dens estimat blot er en vejledning – afhængig af din computer og andre parametre kan det rigtig antal data variere fra dette estimat.