Nørd fitnessVi er godt klar over at overskriften er fordomsfuld i sig selv, og det er på en måde også skrevet som en provokation, for hvad er en computernørd i dag? For 10 år siden var det nærmest et skældsord, og man havde billedet af en bebumset teenagedreng, der sad i en mørk kælder i lyset af sin computerskærm time efter time og kun levede af chips og cola. En genert og akavet type, der ingen sociale færdigheder havde, og som var meget usund og overvægtig.

Nørderne har vundet

I 2015 er det helt anderledes. Nørderne har vundet. Og de kan takke Internettet og Internetøkonomien for dette. Pludselig var det meget attraktivt at kunne noget med computere og i dag er det i mange kredse vel in at være en nørd – hellere nørd end lige som alle andre. Nørder er individualister, og dem kan vi godt lide i dagens samfund.

Den sidste fordom der skal gøres op med i den forbindelse er det med sundheden. Der er nemlig heller ikke længere nogen der siger at en IT-ekspert (lad os kalde hende det i stedet) skal være usund og overvægtig. Flere og flere computerfolk går nok i deres lokale Sportmaster og køber træningstøj og går i gang med at træne. De er nemlig kloge nok til at vide at jo skarpere de er fysisk, jo skarpere er de også mentalt. Som sportsmærket ASICS siger i deres slogan: ” anima sana in corpore sano” (en sund sjæl i en sund krop).

Nerd Fitness – en kæmpe succes

Et fantastisk eksempel på dette er amerikanske Steve Kamp, der har skabt et stort Internet-fænomen med sit online community Nerd Fitness, hvor han til dato har hjulpet over en kvart million “nørder” med at komme i form på sin helt egen uprætentiøse facon. Hos Nerd Fitness skal man ikke bekymre sig om at have det rigtige udseende eller det rigtige udstyr og tøj – her er der plads til alle, og man kan sige at Steve har ramt helt rigtigt med sin tilgang.