Vi skal ikke så mange år tilbage i tiden før trådløst netværk (WiFi) ikke var særligt udbredt. Dengang skulle alle bruge netværkskabler for at komme på Internettet. I dag, hvor vi i meget høj grad er mobile i vores brug af nettet, synes vi at fysiske kabler begrænser os, og gør hverdagen besværlig, fordi man er bundet til en fast lokation og ikke kan gå rundt fra sted til sted og stadig være online.

Alligevel er der selv her i 2015 behov for netværkskabler – noget de kan mærke hos Lomax, der blandt meget andet sælger kabler.

Hvorfor vælger man netværkskabler i stedet for WiFi?

Hovedårsagen til at vælge et fysisk kabel for at komme på nettet, fremfor at benytte en trådløs router eller mobilt internet er at man gerne vil have en 100% stabil forbindelse til Internettet. Hvor smart WiFi end er, så er det stadig nemt påvirkeligt af udefrakommende faktorer. Det trådløse signal passerer jo gennem luften og kan derfor nemt forstyrres af støj, der gør det ustabilt til tider. Der kan også være problemer med at signalet skal passere gennem vægge og mure. Endelig er der hele udfordringen med sikkerhed, da alle i teorien har adgang til at opfange ens signal, hvis det ikke er tilstrækkeligt krypteret.

Med et netværkskabel slipper man for alt dette og får en stabil og sikker forbindelse fra ens computer til Internettet. Desuden kan man også stadig opnå en langt højere hastighed med et fast kabel end med en trådløs forbindelse.

Så har du en faststående computer og ikke behov for at være mobil, så skal du vælge at bruge et netværkskabel.

Det er især noget som virksomheder med faste kontorbrugere gør.Ledninger

Men hvilken type kabel skal jeg vælge?

Hvis man ikke har den store netværksmæssige viden, så kan det godt være svært at finde ud af præcis hvilket kabel man skal vælge at købe. De fås i en del forskellige modeller. Men faktisk er det rent enkelt. Der er tre parametre man skal være opmærksom på:

  • Længden. Her skal man selvfølgelig sørge for at kablet er langt nok til at nå, men omvendt skal det ikke være meget længere end nødvendigt.
  • Farven. Denne er ikke vigtig, men man bruger især i serverrum forskellig farvede kabler for at kunne skille dem fra hinanden.
  • CAT5e eller CAT6. Her er CAT5e glimrende til private brugere, mens dem der gerne vil fremtidssikre sig, skal vælge CAT6.