Der findes en håndfuld gode internetudbydere i Danmark, og der findes nogle dårlige. Derudover findes der en lang række mindre internetudbydere, som kun servicerer ejerforeninger og udvalgte ejendomme.

I denne artikel kigger vi nærmere på hvordan du, som forbruger, kan vælge den bedste internetudbyder til dit behov. Vi kommer nærmere ind på hvilke kendetegn en god internetudbyder besidder og hvilke internetudbydere der har hvilke fordele.

Sammenlign priser på internet og få overblikket inden du bestiller ved hjælp af vores prisoversigt.

Typiske kendetegn ved gode internetudbydere

Der en del kendetegn ved de bedste internetudbydere, som vi gerne vil belyse. Disse kan godt variere alt efter hvad dit behov er, men for langt de fleste danskere, så vil disse punkter give dig et grundlag for om internetudbyderen du kigger nærmere på er god eller dårlig.

Din næste internetudbyder bør helst have:

Mange kunder og kundetilfredshed

En høj kundetilfredshed siger sig selv. Det er vigtigt, at de nuværende kunder har noget godt at sige om selskabet, da det ellers kan være lige meget hvor godt et slagtilbud internetudbyderen kører.

Antallet af kunder, og anmeldelser, har også en stor ting at sige. Der kan godt være et relativt højt antal negative kunder hos en internetudbyder, men hvis der er 100 negative anmeldelser og over 100.000 faste kunder, så er det bestemt værd at tage med.

God support: Telefonsupport og e-mail support til mindre spørgsmål

En god kundeservice og telefonsupport er super vigtig, når du skal bedømme internetudbydere. For det første skulle du håbe på, at det aldrig skulle være nødvendigt at ringe til supporten, men hvis det nu skulle ske, så er det vigtigt, at den er god.

Kig efter gode anmeldelser, hvor anmelderen bare har anmeldt supporten eller kundeservicemedarbejderen.

En anden ting, som du kan kigge på er hvorvidt der er adgang til telefonsupport. Det er ikke alle internetudbydere, som tilbyder dette, og slet ikke alle tilbyder det på alle tidspunkter af døgnet.

Til dine mindre spørgsmål er det rart at kunne sende en hurtig e-mail til supporten, og få svar inden for en dag eller to. Vær derfor på udkig efter en e-mail support.

Internetudbyderens dækning af Danmark

De fleste internetudbydere dækker det meste af Danmark. Det er de færreste, som ikke har hele Danmark med i deres dækning.

Sørg dog for at tjekke om din ny yndlingsinternetudbyder har dækning i dit lokalområde inden du begynder at sætte dig alt for meget fast på den pågældende udbyder.

Du kan lave en søgning på postnumre i vores prisoversigt og finde de internetudbydere, der dækker i dit postnummer.

Stort udvalg af internethastigheder

Du ved aldrig hvornår du får behov for at nedjustere eller opjustere din internet hastighed. Det kan være, at en af børnene pludselig er begyndt et skoleprojekt, der kræver en hurtigere internet hastighed, eller ægtefællen skal have en hjemmearbejdsplads.

Det kan altid være handy at have flere internetforbindelser at vælge imellem, så du ikke behøver at skifte imellem flere internetudbydere hele tiden.

Helst mere end bare internet

Det er altid rart at vide, at man ikke behøver at shoppe rundt hele tiden. Kig derfor gerne nærmere på om din nye internetudbydere også er konkurrencedygtig indenfor fx mobilt bredbånd eller Tv.

Det kan være, at du har lyst til at bestille disse produkter en anden gang, og så kan du slippe for at skulle ud og potentielt sammenligne andre internetudbydere.

Hvilke internetudbydere kan jeg vælge imellem i Danmark?

Det er vigtigt, at du først kender til dit eget behov og dernæst kigger på de forskellige internetudbydere i Danmark der findes.

Dette vil klæde dig langt bedre på til at sammenligne priser og til i sidste ende med at vælge den rette internetudbyder for lige netop dig.

Jeg vil herunder gå mere i dybden med de forskellige internetudbydere der findes, og hvilke fordele hver enkelt har. Dette er ikke en komplet liste, men er de primære danske internetudbydere.

Fullrate: Den seje far, som man altid kan regne med

Fullrate er en af Danmarks bedste internetudbydere i skrivende stund. De har i en årrække haft fokus på kvalitet fremfor lavpris, og er i den forbindelse endt med en rigtig høj kundetilfredshedsprocent.

Værd at bemærke:

 • Fokus på kvalitet fremfor bare at være et andet lavpris selskab
 • Fullrate tilbyder alt fra internet til mobilt bredbånd til Tv-pakker.
 • Fuldendt internetudbyder, som du ofte kan stole på er et godt valg.

De er ikke altid det billigste valg, men du kan være sikker på at få fuld valuta for pengene hos Fullrate.

Læs evt. vores fulde anmeldelse af Fullrate

YouSee: Den stabile mor, der altid har været der

YouSee er også en god internetudbyder, men arbejder på lidt andre præmisser end fx Fullrate. De tilbyder fx internet uden binding, men til gengæld skal du have kabel-tv hos YouSee for at kunne får internet.

Værd at bemærke:

 • 10 Mio. Musiknumre inkl. I deres internetabonnementer.
 • Stort udvalg i internethastigheder – Alt fra 15 Mbit til 100 Mbit
 • Både Tv-pakker, mobilt bredbånd og internet
 • Gode anmeldelser på deres internet
 • Stabilt internet og forholdsvist billigt

Sammenligner du hvad du typisk får med hos YouSee med hvad du får hos en af de andre ”billige” internetudbydere, så får du mere hos YouSee.

Læs vores fulde anmeldelse af YouSee.

Telia: Den seje tante, som er tilbage efter en udenlandsrejse

Telia har været på det danske internetmarked i mange år. Efter at have tabt markedsandele er de efterhånden kommet godt tilbage, og har vundet mange kunder. Gode kampagner og en dedikation til bedre kundeservice har været bl.a. årsagerne til dette.

Værd at bemærke:

 • Stort udvalg af produkter: Telia tilbyder alt fra mobiltelefoni til internet, mobilt bredbånd, 4G mobilt bredbånd og Tv-pakker.
 • Spar på TV, som internet kunde

Læs vores fulde anmeldelse af Telia.

Dansk Net: Den hippe onkel, der ikke helt er der

Dansk Net er nyere internetudbyder, men som efterhånden har fået sig et bedre tag på markedet.

Dansk Net har relativt få produkter at byde på, men til gengæld udmærker de sig på deres eksemplariske kundeservice. Dette har også gjort Dansk Net til en af de mest roste internetudbydere. Dette er til trods for, at deres dækning ikke er lige så god, som andre internetudbyderes

Kort og godt – Dansk Net gør bare mere for deres kunder end mange andre internetudbydere.

Læs vores fulde anmeldelse af Dansk Net.

TDC: Den gamle morfar, der er faldet af på den

TDC er en af de ældste danske teleskaber og er en af dem med flest kunder. De har efterhånden fået et rigtig dårligt ry, og har en TrustPilot score nede på 4.4.

Et af de mest udskældte internetudbydere er Skyline, som har en score på 4.2. Det kan derfor opfattes, som en rigtig skidt ting, at TDC har næsten den samme kundetilfredshed, som et nystartet selskab og med en ny teknologi.

Værd at bemærke:

 • Har gode pakkeløsninger: Ønsker du både Tv og internet, så er TDC et udmærket valg.
 • De tilbyder kun 20 Mbit internet
 • Har alle løsninger du ønsker: Mobiltelefoni, internet, mobilt bredbånd, Tv-pakker og masser af pakkeløsninger.

OiSTER: Dit valg indenfor mobilt bredbånd

OiSTER er ikke en traditionel internetudbyder, men er kun fokuseret på mobilt bredbånd. Man kan sige, at de mere er et mobilselskab, da de også tilbyder mobiltelefoni og mobiltelefoner.

OiSTER er i flere år blevet kåret til det bedste mobile internetselskab. Dette er understøttet med, at de er ejet af teleselskabet 3, der er eneejer af det bedste danske 3G mobile bredbåndsnetværk.

Med det nye 4G netværk bliver det sjovt at se OiSTERs position, men indtil 4G virkelig slår an, så forbliver OiSTER stadig et højkvalitetsselskab.

Værd at bemærke:

 • Tilbyder kun mobilt bredbånd og mobiltelefoni
 • Har nok Danmarks højeste kundetilfredshed
 • Billigt mobilt bredbånd og god kvalitet

Alt i alt er OiSTER en rigtig god internetudbyder, som vi bestemt synes du skal holde øje med, hvis du er ude efter mobilt bredbånd.

Læs vores fulde anmeldelse af OiSTER.

Få mere viden om internetudbydere

Jeg håber, at du er blevet klogere omkring internetudbydere. Dette skal ikke ses som en komplet liste af alle internetudbydere, men derimod nærmere, som en liste af de primære internetudbydere i Danmark.

Vi har listet priser fra de fleste internetudbydere i vores prisoversigt. Du kan bl.a. sammenligne:

 • Månedspris
 • Oprettelsespris
 • TrustPilot score
 • Popularitet

Besøg vores prisoversigt over internet og sammenlign priserne.

Tags: