Du er her » Forside » Mobilt bredbånd/almindeligt bredbånd?

Mobilt eller almindeligt bredbåndOm du skal vælge mobilt- eller almindeligt bredbånd (dvs. ADSL, Fibernet el. Kabel) afhænger selvfølgelig af dine behov. Fx om dit bredbånd skal være transportabel, hvor hurtigt det skal være, hvad er din maksimumspris, hvor meget data skal der være på, hvor mange skal koble sig på osv.

Er du i tvivl om dette, er du kommet til den helt rigtig artikel. For vi vil her gennemgå de forskellige behov kronologisk. Du kan her se hvilke punkter vi kommer ind på i denne guide

Hop til

Mobilitet | Hastighed | Maksimumspris | Data forbrug | Tilkobling

Mobilitet

Det først punkt er mobilitet, og det er et meget vigtigt punkt, da den helt store forskel på mobilt- og almindelig bredbånd, er deres mobilitet, og det kan derfor være helt afgørende for om hvad du vælger. Har du brug for at kunne koble dig på på internettet når du er ude af huset? Det kan være i toget på vej til arbejde, en cafe osv. – så er det mobilt bredbånd du skal vælge. Har du derimod kun behov for at bruge det derhjemme, vil den bedste løsning være almindeligt bredbånd du skulle vælge.

Hastighed

Hastighed er et anden vigtigt kriterie. Før i tiden var hastigheden virkelig en ulempe ved de mobile bredbånd. Men teknologien har udviklet sig, og i dag har mange er de mobile bredbånd en hastighed der kan hamle med en del bredbånds abonnementer. Fx kan mange af mobilt bredbånds abonnementerne med 4G tilbyde en højere hastighed end mange af de almindelige bredbånds abonnement (4G dækningen er dog begrænset geografisk – du kan i denne guide se hvordan du tjekker 4G-dækningen).

Men skal du bruge dit internet til ressourcekrævende ting, som fx at spille krævende online spil, hurtigt downloade/uploade filer el. hoste egen webserver er du nok nødt til at vælge et almindeligt bredbånd, da deres forbindelse er mere stabile, og ofte hurtigere hastigheder.

Maksimumspris

En af de mobile bredbånds fordele er deres priser. De har utrolige konkurrencedygtige priser, og man kan få fornuftige abonnementer med op til 10 GB Data til under 100 kr. om måneden ift. almindelig bredbånd, hvor du minimum skal give 150 kr. om måneden. Så mobile bredbånd er klart den billigste måde at komme på internettet.

Data forbrug

Hvor meget man skal bruge internettet, er også et vigtigt kriterie for ens valg. En af fordelene ved almindeligt bredbånd, er, at man kan benytte internettet ubegrænset. Der er dog ofte en Fair Use grænse ved de forskellige abonnementer, som betyder at du har en grænse på fx 500 GB. Men der skal rigtig meget internet forbrug, for at du overskrider disse grænser.

Mobile bredbånd har derimod næsten altid en grænse, som ofte ligger i mellem 1 – 30 GB. Men 30 GB data forbrug er også meget, og du skal bruge internettet en del for at overskride den grænse. Men vil du have ubegrænset forbrug, og ikke tænke på om du må overskride en grænse på fx 30 GB data – så er almindelig bredbånd, alt andet lige, den bedste løsning.

Tilkobling

Er i flere der skal benytte internettet, er almindelig bredbånd umiddelbart det bedste valg. Det findes dog også router, som kan dele en internetforbindelse fra mobilt bredbånds abonnementer, men det er nogen specielle router, som du kan læse mere om i vores guide om router til mobilt bredbånd.

Har du fundet ud af hvad du skal vælge, kan det være en god ide at læse vores guide til hhv. mobilt- eller almindeligt bredbånd, afhængig af hvad du skal vælge. Derudover kan du bruge vores sammenligningstabel til at sammenligne de forskellige udbydere.