Danskerne har altid været et folk, der elskede at rejse ud i verden. Helt tilbage til H. C. Andersen der er kendt for at have sagt “at rejse er at leve” (hvis man da ikke regner vikingerne og deres togter med), over 60’ernes grisefester på Mallorca og frem til i dag, hvor teknologien og verdens udvikling har gjort det muligt for de fleste mennesker at rejse uden for Europas grænser.

I følge Tembo Safari – et dansk specialiseret rejsebureau – så er markedet for safarirejser til Afrika i vækst i disse år. Vi er blevet en smule mætte af strande og solferier i Thailand og vil nu gerne udfordres på kulturoplevelser og især på naturoplevelser. Begge dele er noget en safari i den grad lever op til.

Safari behøver ikke at være jagt

SafariI manges øjne er en safari noget med at køre rundt på savannen i en jeep og skyde sjældne dyr. Men det er langt fra sandheden. Jo, man kan godt komme på jagt-safari og få opfyldt sin drengedrøm om storvildtsjagt. Men for det første foregår det i dertil indrettede reservater, hvor der er sørget for at dyrebestanden er tilpasset, så man ikke truer nogen dyreart. For det andet er der mange andre former for safari end med et gevær i hånden. Mange vælger f.eks. at udskifte våbnet med et kamera og komme hjem fra rejsen med fantastiske dyrebilleder i stedet for skind og trofæer.

Sådan bruger du nettet til at planlægge turen

Så godt som alle danskere, der drager på safari booker deres ferie gennem et safarifirma som Tembo. Afrika er ukendt “land” for de fleste og man vil gerne benytte sig at nogen der kender stedet for at føle sig tryg. Men det betyder ikke at man ikke selv kan gøre en helt masse online i forbindelse med en safari.

F.eks. er der næsten altid mange penge at spare på selv at booke flybilletter via en af de store flybillet-sider som f.eks. Momondo.

Internettet er herudover fantastisk som researchværktøj, når man gerne vil forberede sig på rejsen og vide en masse i forvejen om geografien, kulturen og ikke mindst dyrene man kommer til at møde.