Bredbånd kan vi stort set ikke kan leve uden, men for at det skal være pengene værd, skal man vælge præcis det, man har behov for og noget, der er til at betale. Markedet for både fastnet og mobilt bredbånd er dog kæmpestort, og det kan derfor være svært at vide, hvor man skal starte. Det får du dog nogle hurtige tips til her.

 

Mulighederne i dit område

 

Det allerførste, du skal gøre, når du skal undersøge nye løsninger på bredbånd, er at finde ud af, hvilke muligheder der er i dit område. Dette varierer nemlig en hel del, og medmindre du er villig til at få gravet nye kabler, så du kan få bedre og hurtigere internet, bliver du nødt til at finde ud af, hvilke begrænsninger der er, hvor du bor.

 

Ikke alle internetudbydere vil udbyde net i dit område, og hvilken hastighed, du kan få, afhænger også af, hvilket område du bor i. Hvis du vil undgå at spilde tid på at undersøge tilbud, der i sidste ende vil vise sig, at du faktisk ikke kan udnytte, bør du altså sætte dig ind i alt dette, før du begynder at lede efter din nye internetudbyder.

 

Hvilken hastighed har du brug for?

 

Der er rigtig stor forskel på, hvor hurtigt internet, man egentlig har brug for. Den nødvendige hastighed afhænger af, hvor mange enheder, man bruger ad gangen og om man bruger streamingtjenester. Bor du alene, og har du ikke det store internetforbrug, kan du sikkert godt klare dig med 10-20 mbit, men hvis der bor flere familiemedlemmer med hver deres enhed under samme tag, bør man vælge en højere hastighed.

 

Især hvis man bruger streamingtjenester på mere end én enhed ad gangen, bør man vælge en høj hastighed for at undgå, at billedet er ustabilt eller utydeligt, fordi forbindelsen ikke er kraftig nok. Man skal dog være opmærksom på, at jo højere hastighed, man vælger, jo højere vil prisen være. Så hvis du er ude på at spare penge, bør du altså vælge en lavere hastighed. Du bør også overveje, om et billigt mobilt bredbånd passer bedre til dig end et fastnet bredbånd, da det kan have mange fordele.

 

Den dyreste og mest kendte udbyder er ikke nødvendigvis bedst

 

I forbindelse med, at man skal tage en beslutning om, hvilken internetudbyder man skal vælge, skal man undersøge sine muligheder for, hvad der er at vælge mellem. Som udgangspunkt tager man sikkert fat i den håndfuld udbydere, der er mest udbredte, fordi man kender navnene godt, men det er ikke altid den bedste løsning.

 

Selvom de mest brugte udbydere er til at stole på, fordi de netop har rigtig meget erfaring og mange kunder, kan man sagtens finde udbydere, der har ligeså godt internet til lavere priser. Derfor bør man også have de mindre kendte udbydere med i overvejelserne, og om ikke andet prøve at sætte sig ind i deres tilbud, før de bliver helt udelukket. Man kan næsten kun blive positivt overrasket over, hvor mange udbydere, der tilbyder mobilt bredbånd, som virker utroligt godt og lige præcis, som det skal.