Undgå at uønskede personer anvender dit netværk ved at sætte en unik kode på.

 

Ikke alle som har kode på deres netværk

Hvis du ikke har kode på dit netværk er der stor chance for at andre end dig selv anvender dit private netværk. Dette er naturligvis med til at sænke hastigheden voldsomt, da forbindelsen jo skal deles op alt efter hvor mange som benytter den.

 

Hastighed og sikkerhed

Det er ikke kun din hastighed du kan forbedre ved at bruge en unik kode på dit netværk. Du sikre dig samtidig også imod hackere som gerne vil have adgang til dine private filer. Det er med andre ord, en rigtig god idé at få opsat en unik kode.

Kode

Hvad er et godt kodeord til dit netværk

Et godt kodeord er kodeord som du selv kan huske, men samtidig er det også vigtigt at det ikke er for let at gætte for andre. Et eks. på en for let kode kunne være, hvis man har et netværk som hedder: familien Andersen og man så vælger at anvende koden: Andersen.

En god Kode indeholder både store og små bogstaver, samt tal. Hvis du gerne vil have en rigtig god kode, skal du også anvende symboler i dit kodeord.

 

Hvordan skifter man kodeord på sit netværk?

Måden du skifter din netværkskode afhænger af hvilken router du anvender. Vi kan derfor ikke præcist fortælle dig hvordan man gør. De fleste danskere har den router som medfølger fra deres udbyder. Alle de udbydere har guides på deres hjemmeside til hvordan du skifter kodeord på den medsendte router som du har.

Her finder du en guides fra de største danske internet udbydere, til hvordan man skifte kode på sit netværk.

Telia

Telenor

Yousee