Er du træt af der altid popper et væld af reklamer op, når du surfer på nettet? Du er bestemt ikke alene. Der findes heldigvis flere forskellige måder, hvorpå du kan blokere for reklamefremvisningen. Vi viser hvordan du nemt slår det fra i de fire mest anvendte browsere herhjemme.

Om du anvender Firefox, Chrome, Safari eller Internet Explorer er underordnet. Reklamebannere i alle mulige former og størrelser har det med at forstyrre vores blik, når vi sidder og læser en netside. Nogle mere end andre, men dog oftest med en klart distraherende effekt.

Du kan vælge at forsøge at ignorere reklamerne, eller du kan installere et lille tilføjelsesprogram, der helt blokerer dem fra visning.

Ønsker du at gøre det sidste, viser vi dig hvilket program du skal gå efter, afhængig af den browser du anvender normalt. I vores eksempler kan du se, hvordan din side vil se ud uden reklamer:

Politikens forside med reklamer

 

Politikens forside med reklamer

 

 

Politikens forside nu uden reklamer

 

Politikens forside nu uden reklamer

Inden du installerer reklameblokering: rigtig mange hjemmesider hvor du dagligt finder brugbart og værdifuldt indhold lever af reklamer. Du skal være klar over, at hvis du vælger at installere reklameblokering og har blokeringen slået til konstant, fratager du disse hjemmesider en vigtig indtægtskilde. Ikke desto mindre vil vi naturligvis stadig gerne vise dig, hvordan du kan aktivere reklameblokering.

Fire plugins der blokerer for reklamer i Chrome, Firefox, Safari og Internet Explorer

Et plugin fungerer som en lille tilføjelse (extension) til din browser.

  • Chrome: AdBlock Extension – Google skriver at det er den mest populære extension til Chrome overhovedet med 10.000.000 brugere. Den er også meget effektiv og blokerer faktisk for alle webreklamer, men giver dig samtidig muligheden for en stor grad af tilpasning. Du kan blandt manuelt fjerne bestemte domæner fra blokeringslisten og på den måde støtte sider du godt kan lide at få gratis informationer fra. Du kan også vælge, at du generelt ikke har noget i mod reklameindhold, men der er visse sider du gerne vil undgå det. Fx synes jeg det er ret irriterende, at der meget ofte popper en reklame op inden den YouTube-video jeg gerne vil se. Derfor har jeg særskilt valgt at have AdBlock aktiveret på YouTube:

YouTube før AdBlock er installeret

 

YouTube før AdBlock er installeret

 

 

YouTube efter AdBlock

 

YouTube efter AdBlock: nu starter videoerne uden reklamer

  • Firefox: AdBlock Plus Extension – Ligeledes et meget populært download blandt Firefox-brugere. Rigtig effektiv og tilpasningsvenlig, så du kan administrere indstillingerne helt ned til enkelte reklamer, adservers, domæneeksklusion osv. Denne extension formår sågar at skjule enkelte områder, hvor der før var en reklame og nu – i visse tilfælde – blot er ”overskydende” hvidt rum.
  • Safari: AdBlock Extension – denne adblocker er skabt af udvikleren bag adblockeren til Chrome – det vidner ganske godt om kvaliteten. Apple har aldrig haft helt så mange extensions til deres browser som Chrome og Firefox, men du kan finde en dedikeret butik hér. Ikke desto mindre er dette det bedste reklameblokeringsværktøj til Safaribrowseren og igen også én af de meste populære extensions. Tilpas  efter smag og behag.
  • Internet Explorer: Adblock IE – Et godt bud på en reklameblokering til Internet Explorer. Den fungerer også hurtigt, får fine anmeldelser og gør arbejdet godt.

Et par gode råd om reklameblokering på nettet

Som nævnt ovenfor, er der rigtig mange hjemmesider der leverer godt og informativt indhold, som samtidig lever af at kunne vise dig reklamer. Dem vil du sandsynligvis stadig gerne være i stand til at kunne læse og det er derfor smart, at du netop kan tilpasse den extension du henter, så du tillader visse siders reklamer. Derfor anbefaler vi:

  • At du lader være med at have reklameblokering slået til på sider du godt kan lide og gerne vil støtte
  • At du sørger for at have reklameblokering aktiveret på nogle af nettets lidt mere suspekte sider, hvor du ikke altid kan være sikker på, hvad der kan gemme sig af malware (virus o.lign.). Det har især altid været vigtigt for Windows-brugere, men Mac er nu så udbredt en computer, at der bestemt også rettes meget malware mod deres styresystem.
  • At du overvejer at slå reklamefilteret til, hvis du er et sted med dårlig internetforbindelse. Reklamer optager nemlig downloadhastighed.