Skal du bruge en trådløst internet, og er du i tvivl om hvilken router du skal vælge? Så er du kommet til det rette sted.

For at få trådløst internet derhjemme skal man enten vælge at bestille mobilt bredbånd eller vælge at købe en trådløs router, der kan fordele internetforbindelsen trådløst. Vi har i dette blogindlæg fokuseret på løsningen med at bruge en trådløs router.

Vi antager derfor, at du allerede har internet, men blot ønsker at gøre det trådløst ved hjælp af en router.

Når du skal vælge en router til trådløst internet er der flere ting du skal tage højde for. bl.a. hvor krævende dit forbrug er.

Tag højde for hvilken type du er, når du skal vælge trådløs router

For at gøre det lettere for dig at finde ud af hvilken router du skal vælge til dit trådløse internet har vi her opstillet to typer, som vi mener dækker langt de fleste scenarier.

Når du ved hvilken type internetbruger du er vil du let kunne finde den bedste router i din prisklasse.

Internetbruger type 1 bruger primært internettet til:

 • Kontor/skolebrug
 • Websurfing
 • Facebook
 • Mail
 • YouTube
 • WebTV
 • Du har max 5 computere koblet på nettet trådløst

Internetbruger type 1 bruger primært internettet til:

 • Det samme som type 1
 • Online gaming/spil
 • Du har forskellige enheder koblet på netværket (iPad, Playstation, Xbox)
 • Du downloader og uploader meget
 • Du streamer meget

Den normale bruger vil typisk være type 1. Her vil vi anbefale en router, der koster omkring 500 kr. Du bør undlade at købe en router der koster meget under da kvaliteten på den trådløse router ofte falder meget.

Er du mere til type 2 vil vi betegne dig som super bruger. Til dit forbrug vil vi anbefale en router som koster lidt mere, helst omkring en 800 kr. Det er ikke fordi det skal være dyrt, men ofte får du det mere kvalitet for pengene – her taler jeg især fra egne erfaringer.

Vi har blandt andet taget et kig på de 8 bedste trådløse routere i 2013 med eksempler, anmeldelser og links til køb.

Hvad kan der ske ved at købe en for billig trådløs internet router?

Det du risikerer ved at købe en billig trådløs router, er at den bliver meget ustabil. Med ustabil menes der at du kan miste forbindelsen til det trådløse internet af og til.

Dette har jeg bl.a. selv oplevet, jeg startede i bunden med en billig trådløs router til et par hundrede kroner, resultatet af dette var at jeg mistede forbindelsen til mit trådløse netværk hvis jeg fx så et YouTube klip.

Herefter opgraderede jeg til en router på omkring de 500 kroner, denne router gjorde også at jeg fik trådløst internet som virkede fint til normalt forbrug.

Men da jeg har en del enheder i form af Apple TV, Xbox, Touchdiva med mere, som også skal være trådløst på nettet oplevede jeg stadig problemer.

Computeren var fint på nettet, men de andre enheder hoppede af nettet, sad jeg fx og spillede online på min Xbox kunne jeg risikere at ryge af nettet hvor efter jeg blev nødt til at genstarte den trådløse router før det virkede igen.

Dette har jeg nu løst med en ny trådløs router til omkring de 800 kroner, og for første gang er jeg rent faktisk 100% tilfreds med mit trådløse internet, alt fungerer bare som det skal.

Hvilken trådløs internet router har du selv?

Er du interesseret i at høre mere om hvilken trådløs router jeg selv anvender til mit private internet? Eller har du et spørgsmål? – Så er du altid velkommen til at skrive en kommentar her, eller på vores Facebook side, jeg lover dig svar inden for 24 timer.